Ekskluzivno: Majk Tajson upozoren od strane razarača Holyfield Vitor Belfort

Evander Holyfield vs Vitor Belfort down Paul vs Tyson Mike Tyson

Vitor Belfort je u ekskluzivnom intervjuu za „Super Sport“ govorio o borbi Džejka Pola protiv Majka Tajsona.

UFC legenda i krosover zvezda je u udarnoj poziciji da komentariše, pošto je za 109 sekundi nokautirao Tajsonovog rivala Ivandera Holifilda. Nakon što se Oskar De La Hoja povukao kroz bolest, Belfort se suočio sa Svetim poljem u osmodnevnu najavu. Holyfield je tada imao 58 godina, istih godina će Tajson biti kada se vrati desno protiv Pola 20. jula u Teksasu.

Kada su ga pitali za mišljenje o tome da je Tajson prihvatio borbu protiv udarača 31 godine svog juniora sa 58 godina, Belfort je rekao za Super Sport: „To je dobar posao za oba borca. Oni generišu mnogo novca jedni za druge, što je dobro za sport. Ali samo Majk moћe da odgovori na to pitanje. Mislim da ne bi bila dobra ideja da trenira samo za ovu borbu. Borac uvek mora da održava zdrav način života. Nadam se da jeste.“

Upitan o poređenjima između njegove pobede nad Svetimfildom i Pola protiv Tajsona, Belfort je odgovorio: „Kada sam se borio sa Svetim poljem, bio je veoma jak i veoma fit, ali ja sam bio bolji čovek te noći. Ako me je udario, mogao sam da padnem, to je priroda sporta. Međutim, ja sam ga prvi udario.

„Ova borba više liči na izložbu, a mislim da Majk nije isti borac kakav je nekada bio.“

Što se tiče njegovog napora za 2020. godinu sa Rojem Džonsom juniorom, Tajson je postavio klipove za trening, ali nijedan ne traje duže od nekoliko sekundi. Postoji prava zabrinutost oko toga kako će se Tajson izboriti sa 16-minutnom borbom u kojoj je učestvovalo osam dvominutne runde koje se približavaju njegovim šezdesetim. Nažalost, takve pitanja su znak vremena za ovaj sport 2024.

Belfortu ovo nije strano zbog njegovog iskustva protiv Holyfielda. Brazilac ostaje otvoren za borbene ponude pošto je pre tri godine pobedio „Real dil“ u jednoj rundi.

Diskutujući o svom sledećem potezu sa Svetskim bokserskim vestima, Belfort je rekao da će čak razmotriti svađu sa Polom ako uspe da smakne Tajsona u njihovom Netfliksovom naletu ovog leta.

„Tražim borbu koja zaista ima smisla za mene. Imamo par ponuda, ali иekamo prave. Želim da se borim sa pobednikom ove borbe i mislim da to zaslužujem.“

O borbi sa Polom, zaključio je: „To zavisi od trenutka. Ne mogu dugo da иekam na njega, ali zasluћuje borbe. Pokazao je mnogo evolucije i veoma je dobar.“

Sa 47 godina, Belfort ima vremena na svojoj strani u trenutnoj klimi povratniиkih legendi. Njegova pobeda nad Holyfieldom nije izazivala nikakve dalje značajne borbe, verovatno zbog njegovog učinka koji ga je stavio u ‘Kome treba klub’, ali to ne znači da Vitor Belfort neće ponovo krasiti prsten u budućnosti.

Pol bi mogao da bude državni neprijatelj broj jedan ako nokautira ostarelog Tajsona 20. Međutim, ako Jutjuber izađe na vrh, Belfort bi bio solidan izbor za njegov sledeći meč.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.