Conor Benn se suočava sa suspenzijom, tuča tokom žalbe bi mogla da naškodi

Conor Benn wins

Konor Ben je otputovao u Sjedinjene Države da planira svoj sledeći potez nakon što se suočio sa nedaćama u pokušaju da dokaže da nije kriv za zloupotrebe u vezi sa poboljšanjem droge.

Vlasti Velike Britanije počele su proces sankcionisanja Bena posle ponovnog uvođenja privremene suspenzije zbog dva propusta. Ako budu uspešni u sledećim koracima, Anti-doping agencija Velike Britanije i Britanski bokserski odbor za kontrolu mogli bi da nadgledaju proterivanje Londonca u periodu od dve do četiri godine.

Super Sport razume da je Benn koji se takmičio dok je BBBofC izjavio da je trebalo da sačeka takođe mogao da ide protiv velter kategorije. Svaka suspenzija bi naknadno mogla da počne od datuma njegovog poslednjeg okršaja, koji je ovog februara bio u Las Vegasu. Da je Benn odloћio dok se istraga ne zavrљi i uzeo dvogodišnju zabranu brade, imao bi pravo da se bori ovog jula. Međutim, zbog njegove nespremnosti da se povinuje i apeluje na Nacionalni anti-doping panel, Ben bi sada mogao da izađe najranije do februara 2026.

Objavljujući informacije koje potvrđuju da je Benn sada ponovo pod protokolom droge za neuspele testove, UKAD i BBBofC su rekli za Super Sport:

„Anti-doping (UKAD) Velike Britanije danas može da potvrdi da od 7. maja 2024. godine gospodin Ben ponovo podleže privremenoj suspenziji u skladu sa Anti-doping pravilima Velike Britanije. Iako privremeno suspendovan, gospodinu Benu je zabranjeno da učestvuje u bilo kom svojstvu (ili da pomaže drugom sportisti u bilo kom svojstvu) u takmičenju, događaju ili aktivnostima koje su organizovane, sazvane, ovlašćene ili priznate od strane Britanskog bokserskog odbora za kontrolu ili bilo kog drugog sporta usaglašenog sa Svetskim anti-doping kodom.

„UKAD i Britanski bokserski odbor za kontrolu bili su uspešni u svojim žalbama na odluku koju je tribunal izrekao nezavisnom Nacionalnom anti-doping panelu u julu 2023.

„Slučaj gospodina Bena ostaje pred nezavisnim Nacionalnim anti-doping panelom. Slučaj će sada napredovati u skladu sa Anti-doping pravilima Velike Britanije. UKAD u ovom trenutku nije u stanju da da bilo kakva dalja javna objavljivanja.“

BBBofC je dodao: ‘Britanski bokserski odbor za kontrolu Limited se odnosi na saopštenje objavljeno danas, 10. maja 2024. godine, od strane UK Anti-Doping („UKAD“).

„Kao što je UKAD naveo, BBBoC može da potvrdi da Konor Ben podleže privremenoj suspenziji kojom mu se zabranjuje da učestvuje u bilo kom svojstvu u takmičenju, događaju ili aktivnostima koje organizuju, sazivaju, ovlaste ili prepoznaju BBBoC ili bilo koji drugi sport usaglašen sa Svetskim anti-doping kodom.

„UKAD i BBBoC su bili uspešni u svojim žalbama na odluku koju je tribunal izrekao nezavisnom Nacionalnom anti-doping panelu u julu 2023.

„S tim što slučaj gospodina Bena ostaje pred nezavisnim Nacionalnim anti-doping panelom i slučaj će sada napredovati u skladu sa Anti-doping pravilima Velike Britanije, BBBofC u ovom trenutku nije u stanju da da bilo kakav dalji javni komentar.“‘

Ben i dalje planira veliku borbu u inostranstvu uprkos nedavnoj presudi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.