Oskar De La Hoja preti da će tužiti Canela, a onda ga vređa

Canelo Oscar De La Hoya Vegas

Oskar De La Hoja je zapretio da će tužiti bivšeg borca Canela Alvareza pre nego što je uvredio meksičku superzvezdu u lice na vagi.

Predsedavajući Zlatnog dečaka otkrio je pismo ‘Cease and Desist’ poslato Canelu u kojem se neprikosnoveni šampion super srednje kategorije ne optužuje da je ‘ukrao novac od boraca’ pre nego što dodatno antagonizuje situaciju majicom u T-Mobile Areni.

De La Hoja je hodao po bini kako bi podržao Džejmija Munguia tokom skaliranja, kojem su prisustvovale Svetske bokserske vesti, noseći majicu sa natpisom ‘jedi više mesa’. Bivši bokserski šampion je jasno ukazao na Canelovo prethodno izdanje sa neuspešnim doping testom i meksičkim mesom.

Canelo je bio težak 166,8 funti, a Munguia 167,4.

Pre majice, De La Hoja je poslao pismo u kojem se nalazilo sledeće Canelovom advokatu: „Kao što znate, na jučerašnjoj konferenciji za štampu, vaš klijent, Canelo Alvarez, lažno je optužio mog klijenta, Oskara De La Hoju, za krađu od boksera. On je rekao da ova nečuvena laž ne jednom već nekoliko puta-i na engleskom i na španskom jeziku-i sada je ponovo objavljena milionima širom sveta.

„Vi sigurno razumete pravne implikacije takvih očiglednih lažnih tvrdnji. Klevetnički je po sebi optužiti nekoga za zločin. Cal. Civ. Code ~46(1). Takođe je klevetnički po sebi dati lažne izjave posebno dizajnirane da povrede nečiji posao. Cal. Civ. Code ~46(3). Canelo je uradio obe stvari juče. On je lažno optužio Oskara za zločin sa specifičnom namerom da navodno upozori druge boksere da ne posluju sa Oskarom ili Zlatnim dečakom. Jasno je da je Canelo namerno oklevao Oskara i Zlatnog dečaka. Canelove izjave su takođe date sa stvarnom zlobom. Očigledno, Canelo gaji veliki animozitet i lošu volju prema Oskaru (više puta ga naziva „f***ing a**rupa“ i čak se spušta da koristi pogrdnu ljagu u vezi sa gej ljudima da pokuša da uvredi Oskara.

„Ali Canelo takođe dobro zna da ni Oskar ni Zlatni dečak nikada ništa nisu ukrali od njega ili bilo koga drugog. U stvari, Zlatni deиak je platio Canelu svaki peni koji je imao pravo da dobije od svojih borbi sa Zlatnim deиakom, a onda i neke. I Canelo to zna. Zaista, Canelo zna da su Oskar i Zlatni dečak bili ti koji su ustanovili Canelovu trenutnu tržišnu vrednost sa revolucionarnim ugovorima koje su ispregovarali za njega. Iako je Canelo možda razočaran što mu je karijera na platou otkako je napustio Zlatnog dečaka, to razočaranje ne opravdava davanje tako nečuvenih klevetničkih izjava.

„U skladu sa tim, ovim zahtevamo da Canelo prestane i poželi da iznoši dalje lažne i besmislene tvrdnje protiv Oskara i Zlatnog dečaka. Takođe zahtevamo da Canelo odmah povuče svoje klevetničke tvrdnje koje je Oskar ukrao od boksera.

„Oskar i Zlatni dečak zadržavaju sva prava da tuže Canela za štetu prouzrokovanu ovim klevetničkim optužbama, uključujući kaznenu odštetu osmišljenu da osigura da Canelo nauči lekciju.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.