Ryan Garcia reaguje na šok tvrdnje o steroidima

Ryan Garcia flexes

Rajan Garsija je negirao da je uzimao steroide za svoju borbu sa Devinom Hejnijem posle tvrdnji bokserskog pisca i bivšeg svetskog bokserskog pisca Dena Rafaela.

Tokom nedelje borbe Canelo protiv Munguia objavljena je vest da je Garsija bio pozitivan na zabranjeni PED. Garsija je otišla u prostor X.com da demantuje optužbe.

„Lažne vesti. Molim te, ne veruj u to. Nikad u ћivotu nisam uzimao steroide. Testirao sam dan borbe, i odjednom je izaљao. Definitivno su lažne vesti. Ako su imali tu informaciju, trebalo je da je sasu pre nego što je borba prošla“, insistirao je Garsija.

Pre Garsijinog poricanja, Rafael je izjavio: „Po više izvora sa saznanjima o rezultatima, Rajan Garsija je bio pozitivan na zabranjeni PED ostarin na VADA testu vezanom za Haney borbu.

„Garsija pozitivni testovi po izvoru sa direktnim znanjem: Nije uspeo za ostarin na dva testa urina 19. aprila i posle borbe 20. aprila. Uzorak od 19. aprila takođe (iz VADA pisma) „prikazan je pozitivan, ali nije potvrđen za 19-Norandrosteron dok se trenutno ne pokrene IRMS analiza“.

„Rajan Garsija ima deset dana da traži da se B uzorak testira o svom trošku. Dakle, ne samo da je smršao za 3,2 kilograma, nego je očigledno bio i prljav za PED i verovatno dva.“

Bivši borac Poli Malignagi se na društvenim mrežama ocrtao o efektima Ostarina na boksera.

„Korisnici ostarina potvrđuju njegovu efikasnost u poboljšanju mišićne mase i nivoa snage. Pospešuje sintezu i snagu mišića, smanjuje umor i promoviše sintezu proteina bez izazivanja dobitka masti ili zadržavanja vode. Daje izvanredne rezultate za gubitak masti ili dobitak mišića.“

Ako je istina, Garsijina najbolja pobeda će se naći pod značajnim oblakom nakon što je tri puta ispustio Hejnija pre nego što je obezbedio većinsku odluku.

Na rezultatima testova koji izlaze, Garsija je dodao: „Odjednom, ja pobeđujem, i ovo izlazi na teren? Osećaj je malo sumnjiv, zar ne?

„Znam da u srcu nisam varao. Na kraju dana, definitivno sam nevin.“

Promoter Oskar De La Hoja trenutno učestvuje u završnim pripremama za Munguia-inu odlučujuću borbu protiv Canela u subotu uveče. Pitanja iz medija će nesumnjivo biti predusretljiva posle Garsijinog šokantnog otkrovenja.

Svi značajni plauditi stečeni za vrhunski nastup će otići kroz prozor ukoliko Garsija ne dokaže svoju nevinost.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.