Flojd Mejveder dodaje rivala koji ga je udario u donji veš

Victor Ortiz on Floyd Mayweather vs Gotti

Flojd Mejveder je dodao jednog od svojih najkontroverznijih protivnika na svoj predstojeći egzibicioni donji veš 24.

Viktor Ortiz, koji je vodio Mejvedera u borbi sa faulovima pre trinaest godina, zadaće udarce Rodrigu Demijanu Koriji sledećeg meseca u Areni Sijudad de Meksiko (CDMX) u Meksiko Sitiju. Bokseri će se suočiti sa više od osam trominutih rundi.

Mejveder je pobedio u WBC borbi za titulu u velter kategoriji putem prekida dok je Ortiz pokušavao da se rukuje posle incidenta. Sudija Džo Kortez je neverovatno izbrojao zbunjenog Ortiza dok mu je Mejveder otkinuo zeleni i zlatni pojas.

Njih dvojica će ponovo podeliti čestitku za nekoliko nedelja dok se bokserska legenda suočava sa Džonom Gotijem u revanšu njihovog kivnog meča 2023. godine. Ironično, ‘Novac’ je prvobitno smatrao Ortiza svojim protivnikom za glavni događaj u prvom koraku ka meksičkoj teritoriji. Međutim, Mejveder je promenio svoje planove ranije ove godine, ali bi ipak mogao ponovo da oživi te planove ako obojica pobede.

Potvrđujući svoje mesto, Ortiz je rekao: „Hvala mom dragom Meksiku što sam doveo vašeg sina sa druge strane. Veoma sam zahvalan za svu podršku i kako su me primili!

„Vidimo se 24. Neka se Bog brine o tebi i blagoslovi te uvek. ‘Ja sam put, i istina, i ћivot.’

Ortiz će deliti sobu sa Mejvederom na konferenciji za novinare pre događaja. Kako Flojd reaguje na ‘Zlobnog’ biće solidan pokazatelj da li drže neke svoje planove za revanš. Uprkos tome što je prošla više od decenije, Mejveder bi mogao da igra dugu utakmicu sa Ortizom jer njihovo rivalstvo vidi kao potencijalnog proizvođača egzibicionih para.

Ortiz se otvorio o njihovoj borbi tokom godina otkako je taktika raspoređena u borbi Mejvedera koja se dogodila tokom vikenda povodom Dana nezavisnosti Meksika u MGM Grandu.

Treći čovek u ringu, Kortez, rekao je za Jutjub kanal AHAT da je Ortizu naređeno da poremeti Mejvedera.

„Svaki put kada ga vidim, on (Ortiz) kaže: ‘Džo čoveče, izvinjavam se zbog toga.’ Ja sam u fazonu, „Zaboravi na to, brate.

„Rekao je: ‘Moji treneri su mi rekli da udarim Mejvedera. Otarasio sam se svih tih momaka. Onda je rekao: „Nikada viљe nisam imao posla sa tim momcima“

„Rekao je: ‘Ugalili su me u nevolju te noći. Nisi ti kriv, Džo. Sama sam kriva, i rekli su mi da koristim tu prljavu taktiku, i znaљ.“

Pored toga, Kortez je dodao: „Mogao sam da uradim nešto malo drugačije“, o tome kako se takmičenje završilo.

„Mogao sam da ih razdvojim dalje. Moћda sam mogao da se sloћim izmeрu njih i da im dodirnem rukavice. Mogao bih da imam malo drugačije stvari, znaš.“

„Isekao sam oko dva poena za njega. Zagrlio ga je i rekao: „Ћao mi je“ Onda ga je jednom poljubio. Rekao je: „Ћao mi je. Onda ga je poljubio i zagrlio drugi put.

„Rekao sam: ‘U redu, dva poena su odbijena’ sudijama. Onda sam zvala vreme sa čuvarom vremena. Opet je otišao da dodirne rukavice sa Flojdom Mejvederom.

„Flojd Mejveder je video da sam ustukneo. Rekao je: „Doрavola ne“ Udario ga je levom stranom. Onda ga je udario desnom. Onesvestio ga je.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.