Eimantas Stanionis otvoren za davanje pogotka Manny Pacquiao WBA tituli

Eimantas Stanionis and Manny Pacquiao

WBA šampion u velter kategoriji Eimantas Stanionis obavestio je Svetske bokserske vesti da bi bio voljan da ponudi Maniju Pakvajou priliku za titulu.

Kao što je Super Sport izvestio pre svih, Pacquiao je u razgovoru da se suoči sa Mariom Bariosom za WBC titulu u velter kategoriji. U nekoliko ispravki od tada, Super Sport je otkrio datum, mesto i novac za organizovanje borbe. Premijerni bokserski šampioni promovisaće ono što bi bila Prajm video plata po prikazu.

Trenutno, Pacquiao izgleda ima jednosmerni um na Barriosu dok se bokserska legenda priprema da se suoči sa Rukiya Anpo u borbi za zagrevanje na Super RIZIN 3 krajem ovog meseca. Jednom kada ta borba bude izostati, trebalo bi da bude punom parom napred da osmostruki šampion potpiše karijeru finalnim prvenstvenim mečom.

Međutim, ako Pakvajo ne uspe da obezbedi susret sa Bariosom, Stanionis bi bio voljan da otvori razgovore o okršaju za kaiš od 147 funti WBA lige.

Upitan da li će se umešati ako pregovori sa Bariosom prostaju, Stanionis je za Svetske bokserske vesti rekao: „Da!“ sa više uzvičnike. „Suočavanje sa Meni Pakvajoom je lepa fantazijska borba za mene. Prilika bi bila ostvarenje sna. Naši stilovi bi bili zagarantovani rat. Bila bi to odlična prilika da se legenda ponovo bori za titulu“.

Međutim, u preokretu priče, sam Stanionis ima Bariosa kao metu za potencijalno ujedinjenje.

„Razgovarao sam sa PBC-om o nekoliko boraca. Barios je jedno od glavnih imena na mojoj listi“, rekao je on za Super Sport. „Svi znamo da je divizija 147 dignuta u vazduh. Znam da ću uskoro da ujedinim titule svih nosilaca kaiša. Postoje i velika imena u diviziji od 140 kg koja žele da se pomere u težini. Vidim mnogo moguжnosti.

„Borba sa 140 je takođe mogućnost za mene ako se ponudi prava borba. Radujem se što ću se na kraju pomeriti i do 154 u budućnosti.

„Odmah, hoću ih sve! Barrios, (Brajan) Norman, (Jaron) Enis, (Teofimo) Lopez, (Rajan) Garsija, i (Isak) Kruz, dođite po njega!“

Dajući svoje mišljenje o tome da bi Pakvajo mogao da dobije specijalnu nadoknadu za poslednju šansu da zablista protiv Bariosa, Stanionis je rekao: „To je odlična prilika za Bariosa da se bori protiv legende našeg sporta.“

Stanionis čeka vest da će biti uzdignut do punog šampiona kada se sadašnji nosilac pojasa Terens Kroford bori sa Israilom Madrimovim 3. Do 4.

Bio bi u čvršćoj poziciji da ponudi Pakvajou taj otvoreni izazov.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.