Curmel Moton priča o budućnosti Mejvedera, Glasine o Šakuru Stivensonu

Floyd Mayweather and Curmel Moton

LAS VEGAS — Curmel Moton se oseća kao kod kuće na Mejveder promocijama i neće napustiti borbenu firmu sa sedištem u Las Vegasu uprkos nedavnom egzodusu vrhunskih talenata.

„Odan sam“, rekao je neverovatno talentovani 18-godišnjak za Svetske bokserske vesti u bokserskom klubu Mejveder ove nedelje.

Mejveder promocije su nedavno krvarile borce, pa čak i rukovodstvo, a Ričardson Hičins, Džalil Heket i Lenard Elerbe napuštaju kompaniju. Kao što smo prethodno izvestili, Mejveder se takođe složio da dozvoli J’hon Ingramu da izađe iz svog ugovora nakon što je emitovao pritužbe na neaktivnost.

Pre svih tih izlazaka, borac superzvezda Gervonta Dejvis napustila je Mejveder promocije 2022. godine. I Svetske bokserske vesti razumeju da bar još jedan borac u Mejveder promocijama želi da ode.

Međutim, Moton nije jedan od njih. Zapravo, sada kada je Ričard Šafer nasledio Elerbea, verovatno će biti lice kompanije novog izgleda.

Moton nam je rekao da je čuo sve o Šeferovu boksersku istoriju. Flojd mu veruje, tako da mu verujem.“

I, u vezi sa nedavnim odlascima iz Mejveder promocije, zajedno sa sopstvenim statusom tamo, Moton je rekao: „Svako ima svoj put. Ričardson, Džalil i Džej hon — Uvek im kažem da im želim samo najbolje. Ali odseo sam u Mejveder promocijama.“

Nastavio je: „Odlično su me tretirali. To je najbolja opcija za mene, a lojalnost je daleko. Ovo je dom za mene.“

Za Motona, nije samo promotivni posao njegov dom, već i teretana, pošto je on tu svaki dan i vežba više puta. I, kada su ga Svetske bokserske vesti sustigle, on se družio, gledao kako njegovi drugari iz teretane tamo sparinguju, pošto su trenirali ranije tog dana — samo dva dana nakon njegove poslednje pobede; nokaut u drugoj rundi nad Nikolajom Buzolinom.

„Ovo je definitivno moj dom“, nasmejao se. „Najudobniji sam ovde, i volim Vegas. Planiram da nastavim da rastem karijeru ovde i preuzmem grad.“

Uprkos talentu koji je napustio teretanu, kruže glasine da bi Mejveder promocije mogle da dodaju ime superzvezde u svoj roster u Šakuru Stivensonu, o šta je prvi izvestio Branč Boks.

Mejveder je bio jedan od prvih ljudi koje je Stivenson video na licu mesta kada je talentovano uočio Olimpijca na Igrama u Rio de Žaneiru 2016.

Od tada su nastavili da učvršćuju svoju vezu, iako se Stivenson pridružio rivalskoj firmi Top Rank, pošto je Mejveder bio jedan od trojice legendarnih boraca koji su se pridružili veštini u njegovoj svlačionici uoči borbe Edvina de los Santosa prošle godine.

Stivenson se u subotu borio u poslednjoj borbi na svom top rank ugovoru kada je u Nju Džersiju pobedio Artema Harutyunyana tokom 12 rundi, a sada je slobodan agent koji može da istražuje singl ili višestruke borbe sa Mejveder promocijama, Matchroom, Premier Boxing Champions ili Golden Boy promotions.

„On je veliki talenat“, rekao nam je Moton. „Čuo sam glasine. Sa Flojdove veštine unapređenja, Šakur bi definitivno mogao da nam pomogne. Bio bi još jedan dobar momak koji bi imao na štali.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.