Teško udareni sin Tomija Morisona dao Furyju ponudu za borbu

Tommy Morrison

Sin bokserske legende Tomija Morisona Kenzi gleda okršaj u teškoj kategoriji sa Tomijem Fjurijem nakon što je dao ponudu.

Kenzi, puno ime Džejms Mekenzi Vit Morison. nagnao je težak rekord od 21-1-2 uz 19 nokauta tokom deset godina. Međutim, njegova nedavna aktivnost je presušila, a izgleda da Morison želi da se uključi u boksersku stranu uticaja u ovom sportu.

S ciljem da obezbedi budućnost svoje porodice posle manje unosnog trčanja, Svetski boks njuz je izvestio da je 33-godišnjak prozivao Džejka Pola. Fjuri je uvek bio među metama zbog pobede nad Polom i bio jedini čovek koji je pobedio Jutjuber. Morisonov rukovodilac, Toni Holden, poslao je zvaničan predlog Fjurijevom timu.

Pored Lua DiBele, Holden se nada da će uskoro organizovati borbu Morison protiv Fjurija. Morison će čak pasti u težini da bi se borba protiv pretežno kruzera Fjurija dogodila.

„Pošto su kontaktirali Frenka Vorena, Holden Produkcija i DiBella Entertainment nude da pregovaraju o Tome Morisonu koji se bori protiv Tomija Fjurija“, istakao je Holden.

„Fjuri protiv Morisona ne samo da bi bio zabavan meč za ljubitelje boksa, već bi pružio i neograničene mogućnosti pobedniku. Morison će se boriti sa Furijem bilo gde i sveće se na dogovorenu težinu. Иekamo da Voren i Kvinsberi promocije odgovore.

„Tomi Fjuri (10-0) je brat šampiona teške kategorije Tajsona Fjurija. Kenzi Morison 22:1 je sin pokojnog šampiona u teškoj kategoriji Tomija „Vojvode“ Morisona.

„Lu DiBela i Toni Holden promovišu Kenzi Morison. Dok Frenk Voren iz Kvinsberi promocije promoviše Tomija Fjurija“, dodao je on.

Morison deluje optimistično u pogledu svojih šansi da prizemlji borbu, jer već traži sponzorstvo za predstojeću bitku.

„Trebaće mi mala pomoć za ovaj kamp koji dolazi. Ako znate nekoga ko je voljan ili zainteresovan, molimo vas da se obratite Toniju Holdenu ili meni direktno za informacije o sponzorstvu. Mnogo vam hvala unapred“, rekao je sin nekadašnjeg šampiona u teškoj kategoriji.

Pošto je dobio radio tišinu od Džejka Pola, verovatno zato što udara kao mazga, Morison je odmah usmerio pažnju na Fjurija. Mlađi brat Tajsona Fjurija može da bira koga i kada se bori pošto naizgled više nije fokusiran na to da to bude profesionalni bokser.

Fjuri se tokom cele karijere borio samo sa jednim priznatim profesionalcem sa pobedničkim rekordom kada je u aprilu 2022. pobedio Danijela Bocijanskog na Vembliju u donjem vešu svog starijeg brata. Čak i tada, Fjuri i dalje nije viđen kao borac koji može da nastavi da osvaja velike titule, otuda i njegov potez na sceni uticaja.

Suočavanje sa Morisonom bi imalo neke zasluge za Fjurija, ali izazov dolazi sa ozbiljnom opasnošću jer Kenzi poseduje čuvenu moć udaranja svog oca. Morison bi mogao da bude na putu ka nedođiji sa svojom željom, jednostavno zbog te činjenice.

Starosedelac Oklahome našao se u ‘Kome treba klub’ boksera uticaja, ali mu je do sada izmakao ogroman dan isplate.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.