Jaron Ennis planira da bude izložen za 147 i 154 – kaže COO

Welterweight star Jaron Ennis

Jaron Ennis ima mentalitet elitnog borca pošto je pakleno u ujedinjenju svetskog bokserskog šampionata u velter kategoriji pre nego što se preseli u super velter kategoriju kako bi obezbedio zaostavštinu borbe protiv Erola Spensa juniora i Terensa Kroforda.

To kaže direktor Matchroom-a Šon Palmer, koji je ovog meseca izjavio za Super Sport da je njegova promotivna kompanija oduševljena njihovim nedavnim potpisivanjem, i da svi oni polaga u velike nade u razornog, 27-godišnjeg udarača.

Enis se vraća u ring da se prvi put bori pod transparentom Matchrooma pred svojim navijačima iz rodne Filadelfije u subotu na glavnom događaju protiv Davida Avanesyana.

„Jaron je sledeća američka zvezda u boksu“, rekao je predsednik Matchrooma Edi Hern u saopštenju poslatom Super Sport-u kada je borba najavljena 2. maja.

Enisa, na drugoj strani, očekuje „lep, dominantan, slomljen nastup“ 13. jula, protiv borca koji je u poslednjoj šansi u salunu za pogodak za svetsku titulu.

„Ovo je samo početak za Jarona“, rekao je Hearn.

Palmer nam je rekao: „Zaista nam je drago što smo ga dobili, i mislimo da je Avanesjan veoma dobar protivnik, ali njegov način razmišljanja je da skloni obaveze, ujedini se i onda napreduje.“

U velter kategoriji, s tim da se Kroford već kreće do 154 funte, mogući su mečevi ujedinjenja protiv WBC šampiona Marija Bariosa, WBA šampiona Eimantasa Stanionisa i privremenog WBO šampiona Brajana Normana Juniora.

Imajući u vidu njegov pedigre, reputaciju i sklonost ka udaranju moći, to su mečevi koje bi Enis bio naklonjen pobedi, što znači da su njegovi veći izazovi pred nama.

Možda neće biti izazova većeg od onog protiv Kroforda, koji pravi svoj super velter kategoriju 3.

Krofordov bivši rival Spens je u međuvremenu povezan sa jesenjom borbom protiv WBO i WBC šampiona Sebastijana Fundore.

„Boriće se apsolutno protiv bilo koga, i izgraditi to nasleđe“, rekao je Palmer o Enisu, o mogućnosti da na kraju juri Spensa i Kroforda na 154.

„To je način razmišljanja“, dodao je on. „Ne obavezno jureći Kroforda i Spensa, već samo želi da se bori protiv najboljih.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.