Matchroom mega prospect kaže da je Conor Benn bout ‘moguć’

Jalil Hackett vs Peter Dobson

Matchroom će u subotu prvi put predstaviti jednu od svojih najtoplijih novih perspektiva u Vels Fargo centru u Filadelfiji tokom bokserskog događaja koji će DAZN emitovati.

U Džalilovom Majoru Heket, promoter ima jednu od budućih zvezda ovog sporta. Poželjni partner za obuku Gervonte Dejvis, Heket je jedan od retkih boraca koji je u stanju da testira ‘Tenk’ u sparingu. Heket je perspektiva tako talentovana kompanija kao što je Matchroom da bi mogla da izgradi deo svog budućeg šatorskog događaja koji nudi oko 21-godišnjaka.

Kako su svetske bokserske vesti prethodno izvestile, Jaron ‘Boots’ Enis je pomogao da se Haket ubedi da mu se pridruži u Matchroomu. Iako se obojica takmiиe u odvojenim borbama u velter kategoriji u Filadelfiji ovog vikenda, nikada se neжe boriti jedni protiv drugih. „Ne bih ga zabavljao“, rekao nam je Heket. „A ne bi ni on.“

Jedan konjušar Heket bi se zabavljao borbom, doduše, Konor Ben. A ako Heket pobedi subotnjeg protivnika Pitera Dobsona sa stilom, onda bi poređenja mogla da budu izvučena između 147 kilograma.

Haket je, vidite, do sada već završio sa sedam od svojih osam protivnika, a ako produži taj vreli niz ovog vikenda obaranjem Dobsona ili istim, onda će imati jednostrukog Bena, koji bi mogao da pobedi Dobsona samo odlukom lopova kada su se borili na reviji u Las Vegasu ranije ove godine.

Na perspektivnom meču, Heket je za Super Sport rekao da je „definitivno moguće“ da se jednog dana bori sa Benom.

Heket, doduše, odbija da bilo koga prozove — Bena ili na neki drugi način — i više voli da prepusti provodašte „Ediju (Hearn) i timu u Matchroomu. Na njima je da to ostvare.“

Super Sport je vodio perspektivnu utakmicu pored Matchroom mesinga. „Iako su u istoj diviziji, još uvek nismo razmišljali o tome“, rekao nam je direktor kompanije Šon Palmer, koji je odigrao ključnu ulogu u rastu Matchroom USA.

Heket je „veoma mlad, sa relativno kratkim dosijeom“, rekao je Palmer, koji je dodao da bi to bila izjava ukoliko uopšte smuva Dobsona.

Dobsonova borba je Heketova prva pod transparentom Matchroom i prva cele godine dok se trese od rđe prstena i gleda da se redovno takmiči do kraja godine i u 2025.

Ako boksuje 12 puta u narednih 18 meseci, onda će produžiti svoj rekord u svom 20.

„To bi bio veliki akcenat i veliki korak u pravom smeru“, rekao je on.

On je ipak upeo u još veća priznanja — titulu svetskog šampiona. I to je onaj za koji predviđa pobedu pre nego što napuni 23 godine.

„Predviđam između 18 i 24 meseca, biću spreman (za pogodak za svetsku titulu) sa biografijom za koju će svet verovati da sam spreman.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.