Borba Šakura Stivensona proglašena najgledanjom na ESPN-u

Shakur Stevenson hand

Poslednji okršaj slobodnog agenta Šakura Stivensona proglašen je najgledanijim bokserskim glavnim događajem godine.

Uprkos pritužbama na način pobede i divljim optužbama za plaćeni štrajk, Stivenson i dalje može da privuče TV publiku. Prema rečima uglednog bokserskog pisara Kita Ideca, njegova nedavna odbrana WBC titule u lakoj kategoriji protiv Artema Harutiunijana dostigla je vrhunac na više od milion gledalaca.

Idec je na društvenim mrežama objavio: „Šakur Stivenson protiv Artema Harutiunjana bio je najgledaniji bokserski glavni događaj koji je ESPN emitovao 2024. godine.

„Prosečna publika mreže bila je 1.180.000, što je dostiglo vrhunac od 1.254.000. Ti Nilsenovi brojevi ne uključuju ESPN+ gledanost, već samo linearne TV gledaoce. ESPN ne objavljuje ESPN+ cifre“, dodao je on.

Od pobede, Stivenson je posustao na Tviteru, žestoko je kritikovao Top Rank i ESPN izveštavanje o njegovoj borbi. Ušao je i u to sa poznatim ličnostima i bivšim bokserima, jer je Stivenson optužen da je previše osetljiv na kritike njegovog nastupa.

„Tim Bredli, još jedna rasprodaja. ESPN piše svoj ček, pa je otišao da sluša šta god mu viši ljudi kažu da kaže. Bio si pristojan borac, ali dok se moja karijera završi, imaću mnogo više nokauta od tebe. Prestani da pričaš kao da si (Majk) Tajson.“

Stivenson je potom krenuo na ažuriranu ESPN rang listu. Divizija od 135 kilograma zabeležila je preokret uprkos tome što je Stivenson postigao dominantnu pobedu. Prestigao ga je Vilijam Zepeda, koji je iste večeri obezbedio nokaut u trećoj rundi.

„Rangiranje bi trebalo da se zasniva i na dostignućima, a (Zepeda) nikada u životu nije osvojio svetsku titulu. Vidim da i vi sada pijete sok“, rekao je on jednom piscu ESPN-a dok ih je blokirao.

Na kraju, Stivenson je otkrio čija je mišljenja razmatrao prilikom istraživanja reakcije na njegove borbe.

„Poštovanje momcima kao što su Zab Džuda, Adrijen Broner, Poli (Malignagi), Bad Kroford i Andre Vord, i koza Flojda Mejvedera. Ovi momci me kritike konstruktivno, a da ne pokuљavaju da me uguљe. Mnogo to poštujem.“

Kao promotivni slobodni agent po isteku ugovora sa Top Rankom, misli se sada okreću mestu gde bi Stivenson mogao da završi. Super Sport razume da Mayweather Promotions i Matchroom Boxing vode u onome što bi bio partnerski dogovor sa Shakur Stevenson Promotions.

Stivenson će neminovno potvrditi svoj sledeći potez.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.