‘Ako je Jake Paul KO’s Mike Tyson, Canelo borba je verovatnija’

Canelo Alvarez vs Jake Paul WBN

Džejk Pol će se založiti da se bori sa bokserskom zvezdom za funtu Kanelom Alvarezom ako nokautira Majka Tajsona kasnije ove godine.

To je mišljenje suosnivača najvrednijih promocija Nakise Bidarian, koja je ove nedelje razgovarala sa Arijelom Helvani o Polovu kontroverznu karijeru.

Bidarijan navodi da je Canelo Paulov krajnji cilj. Pol već četiri godine boksuje protiv ostarelih MMA boraca, košarkaša, i bespomoćnih boksera bez uporišta u tom sportu.

Ciljanje Canela, zveri i jednog od najboljih boraca u poslednjih četvrt veka, je ili majstorski potez za Pola i Bidarijana ili potez koji će se obiti o glavu kada krene prvo zvono. Međutim, Bidarijan kaže da bi se Pol radije suočio sa Canelom nego sa Konorom Mekgregorom.

Plan zavisi od toga šta se dešava kada se Pol bori sa skoro šezdesetogodišnjim Majkom Tajsonom u onome što Polov tim pokušava da prenese kao istinsku, verodostojnu borbu. Nije, i Pol će dobiti nula kudikamo zbog pobede nad Tajsonom u njegovim godinama i sa njegovim medicinskim problemima.

Uprkos tome, Bidarian je nepokolebljiv, to je plan.

„Canelo je definitivno neko protiv koga on (Džejk Pol) želi da se bori“, rekao je Bidarijan helvani u emisiji MMA Sat. Upitan da li je borba bila ‘doabilna’, dodao je: „Mislim da ako Džejk nokautira Majka Tajsona, to je veoma dotno“.

Helvani je potom pritisnuo pitanjem o UFC superzvezdi Mekgregoru. „Ako nokautira Majka Tajsona, љta je viљe, taj (Kanelo) ili Konor?“

Bidarijan je odgovorio: „Canelo. Mislim da Konor nema mnogo koristi od borbe sa Džejkom Polom. Priliиno je bogat. To je drugačiji sport.“

Voditelj Helvani je potom istakao da je i Canelo bio u vezi sa novcem. Bidarijan je odgovorio: „Da, ali Džejk je bio ometen u Canelovom sportu. Džejk bi mogao da spusti jednog od najikoničnijih boksera u istoriji – Majka Tajsona. Da sam ja Canelo, pogledao bih to i rekao, ‘Hej, sada ću naučiti ovog mladića lekciju za povređivanje ove legende u mom sportu.

„Ne znam šta je Konorova motivacija (što se tiče borbe sa Polom). Mislim da je Konor verovatnije da će se boriti protiv KSI nego Džejk Pol“, zaključio je MVP šef.

Tajson se oporavlja od rasplamsavanja čira na želucu i još uvek se nije vratio u punoj snazi u teretani. Pol je od tada preuzeo privremenu borbu jer je njihov prvobitni datum 20.

Još uvek nema sto posto sertifikata da će se borba Pola protiv Tajsona nastaviti. Teksaško odeljenje za licenciranje i propise će medicinski proceniti Tajsona uprkos tome što mu je u potpunosti dalo dozvolu za boks.

Ako Tajson bude isključen, Hulio Cezar Čavez junior mogao bi da zameni najmlađeg šampiona u teškoj kategoriji svih vremena, ali samo ako Pol pobedi Majka Perija kasnije ovog meseca. Čak i ako Pol pobedi Perija i Tajsona, zanimljevanje Kanela čak i da razmotri borbu moglo bi da uzme značajnu platu veću od njegove trenutne garancije od 35 miliona dolara.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.