Deontay Wilder ‘previše moćan,’ tražio je ‘izuzeće’ od bridžr kategorije

Deontay Wilder bridgerweight

Deontay Wilder je tražio izuzeće od bridžr kategorije, što bi praktično isključilo izazov protiv Lorensa Okolija.

Kako su svetske bokserske vesti prvi izvestile, aktuelni predsednik Svetskog bokserskog saveta Maurisio Sulajman rekao je za Super Sport da će odobriti borbu između Okolija i Vajldera za titulu od 224 funte. Od tada, Okoli je prihvatio ponudu uprkos Vajlderove radio tišine.

Super Sport je takođe zatražio od Šeli Finkel šta misli o tome da se Vajlder pomerio dole u težini, da bi ga sačekao još jedan zid od cigala zbog toga što je „Bronzani bombarder“ uzeo vreme van sporta posle dva poraza.

Nepoznato je da li će se Vajlder vratiti sportu ili se povući, čak i uz bonus moguće prilike za svetsku titulu sa dve težine. Tridesetosmogodišnjak prvo mora da se pozabavi ličnim problemima pre nego što razmisli o drugoj borbi.

Međutim, kako Svetske bokserske vesti godinama znaju Vajldera, američki muljatura obično nije od onih koji se premišljaju. Već je rekao Brajanu Kasteru na svom Poslednjem stend-baj podkastu da nikada nije ni želeo da bude razmatran za bridžr kategoriju.

„Moja karijera je da budem teškaš. To je ono zbog čega sam ušao u to i to je ono čime ću se završiti“, rekao je Vajlder odlučno Kasteru pre nego što je naveo da veći teškaši koji drže prednosti u odnosu na njega nikada nisu bili problem.

„Momci me uvek nadmaše. Tako da stavljanje na težinu nije težak deo za mene. Moja moć nalaћe sve to“, dodao je on.

Može li Deontay Wilder da se bori u bridžer kategoriji?

Samo Vajlder zna da li je njegov način razmišljanja izmenjen posle poraza od Džozefa Parkera i Zilei Džang. Međutim, on je prvobitno izjavio da bridžr kategorija nije bila za njega kada je WBC stvorio težinu klase i osamnaesedne bokserske divizije.

„Imam previše snage za tako nisku težinu. Trebalo bi da budem izuzet od toga (bridžr kategorije)“, izjavio je Vajlder.

Zbog njegove trenutne forme, mnogi bi tvrdili da to više nije slučaj za Deontaja Vajldera i da bi on trebalo da razmisli o tom potezu. Ako se Vajlder ponovo bori u teškoj kategoriji, čak i protiv manje poznatog kandidata, nije siguran da će biti favorit.

Tri bitke sa Tajsonom Fjurijem svakako su uticale na Vajlderovo trenutno stanje. Nadao se da će produžiti karijeru do 40.

Vajlder je pobedio Okolija, takođe znatnog udarača, bio bi težak period u Ujedinjenom Kraljevstvu da ponovo postane šampion. Međutim, ako bi Vajlder to izveo, ne bi bilo van realnosti pretpostaviti da bi bivši WBC kralj mogao ponovo da zainteresuje za susret sa rivalom Entonijem Džošuom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.