Manny Pacquiao postigao pravni povratak KO u tužbi od 5,1 miliona dolara

Manny Pacquiao Camp Visit

Meni Pakiao je dobio zapanjujući pravni preokret uprkos tome što je sud prvobitno naredio bokserskoj legendi da plati Paradigm Sportsu 5,1 milion dolara u tužbi iz 2023. godine.

U ‘uslovnoj presudi’ se navodi da Paradigma i osnivač Audie Atar nisu bili licencirani menadžeri u državi Kaliforniji i zato je dogovor o potpisivanju Pakvajoa izlegnut 2020. godine bio ništavan. Atar je želeo da se Pacquiao bori sa Conorom McGregorom u bokserskom meču koji je bio na redu da zaradi više od 100 miliona dolara.

Atar je dao Pakvajou avans, koji je želeo još kada filipinska superzvezda nije ispunila njegov deo pogodbe. Mekgregorova borba se na kraju raspala, a Pakvajo se prijavio da se suoči sa Erolom Spensom 2021. godine.

Uprkos tome što se Pakiao protiv Spensa kasno srušio i Jordanis Ugas uskočio, tužba se nastavila sve dok Paradigma nije dobila presudu. Međutim, Pakvajo se žalio i naknadno pobedio, što je navedeno u celoj odluci do koje su došle Svetske bokserske vesti.

„Sud pronalazi za gospodina Pakvajoa o deklarativnom olakšanju uzroka delovanja i proglašava Ugovor nevažećim zbog nezakonitosti“, navodi se u tužbi koja je predata Super Sport-u.

„Sud odobrava zahtev gospodina Pakiaoa za sudsko obaveštenje (RJN), podnet na 4-20-23 pod brojem ROA br. 725. RJN Izložba A je potvrda o neodobravanje licenci (od 18. aprila 2023. godine) od Kalifornijske državne atletske komisije koja ukazuje na to da gospodin Atar trenutno nije licenciran kao menadžer. Licencu je dobio kao menadžer od 14. aprila 2016. do 30. aprila 2017. godine, a dozvola mu je istekla pošto nije završio potrebnu godišnju obnovu.“

„RJN Izložba A takođe ukazuje na to da Menadžment sporta Paradigm, LLC, nikada nije bio licenciran kao menadžer. RJN Exhibit C is a Certificate of Non-Licencnsure (od 18. aprila 2023. godine) od Kalifornijske državne atletske komisije koja ukazuje na to da gospodin Attar i Paradigm Sports Management, LLC nikada nisu licencirani kao promoter.“

Nova odluka takođe je koristila svedočenja iz Atara. Pisalo je: „Gospodin Atar je svedočio da nije verovao da ima menadžersku dozvolu za boksere u državi Kaliforniji 2019. godine, a nije se sećao da li je imao takvu dozvolu 2020. i 2021. godine. G. Atar nije verovao da iko u Paradigmi ima menadžersku dozvolu u 2019. Gospodin Atar je svedočio da nije lično imao i da niko u Paradigmi nije imao promotersku dozvolu 2019, 2020. i 2021. godine.“

Paradigma takođe planira da uloži žalbu na odluku, što znači da se aktuelna situacija sa Pakvajoom suočava sa još jednom rundu.

U međuvremenu, Pacquiao razmišlja da se suoči sa Mariom Bariosom za WBC titulu u velter kategoriji, što je priča o kojoj je Super Sport ekskluzivno izvestio 31. maja 2024. godine.

Pacquiao protiv McGregora izgleda da mu je suđeno da se to nikada ne desi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.