Canelo u užem izboru raste na četiri sa Krisom Eubankom Juniorom koji je sada favorit

Canelo Alvarez vs Chris Eubank Jr Canelo vs Eubank Jr

Canelo Alvarez ima četiri moguća protivnika za sledeću borbu, a Kris Eubank junior je preuzeo mesto favorita.

Salvador Rodrigez iz ESPN-a javlja da je Eubanka prestigla Edgara Berlanga, Džermala Šarla i Vilijama Skalija kao najvišeg izbora Canela na jesen. Canelov rekord u suočavanju sa britanskim protivnicima je znatan, a Eubank Junior potencijalno dodaje svoje ime na listu Canelovih engleskih žrtava, prošlih i sadašnjih.

Eubank, sin legende Velike Britanije Krisa Starijeg, poslednji put se borio u septembru 2023. godine kada se osvetio za poraz od bivšeg protivnika Canela Lijama Smita. Sa sedištem u Las Vegasu, bivši privremeni šampion WBA srednje kategorije bio bi zdrav izbor za ljubitelje boksa sa druge strane Atlantika.

Canelo trenutno razmišlja da se bori na sastanku koji nije njegov uobičajeni meksički slavski vikend u Nevadi. To je zato što se UFC Noche održava 14.

Canelo će verovatno odložiti svoj povratak bar do oktobra, jer se Eubank konačno približava suočavanju sa jednim od glavnih imena za kojima je godinama žudeo. Eubank je prethodno pristao da se bori sa Genadijem Golovkinom ali ga je kasno zamenio Kel Bruk kada se nije složio sa nečim u ugovoru.

Ako eubanka bude izabrana, to bi bio ogroman udarac za Berlanga, Charlo, i Scull, koji su u jednom trenutku bili u redu za borbu.

Nabrajajući šok razvoj događaja, Rodrigez je rekao: „Britanac Kris Eubank Junior pridružio se listi mogućih rivala za Canela i sada je favorit za zatvaranje sporazuma. Bio je svetski šampion u srednjoj kategoriji (prelazni i IBO) sa rekordom 33-3 sa 24 KO. Upravo je nokautirao Lijama Smita, bivљu ћrtvu Dћalisko rodom Canela, iz osvete.“

Eubank je visoko rangirana sa 160 funti, ali je i ranije vodila kampanju sa 168 i dobro je aklimatizovana na podelu. Samo je pitanje da li će Canelo napraviti konačan izbor sa, kako se čini, rastuće liste.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.