Implodiranje Ryana Garcia se možda nikada neće oporaviti od onoga što je rekao

Ryan Garcia speaks to media

Rajan Garsija je podvrgnut izuzetnoj rant imploziji, od koje bokser Zlatni dečak možda nikada neće u potpunosti oporaviti svoju prethodnu ličnost.

Ovaj 25-godišnjak, koji je bio na silaznoj putanji zbog zloupotrebe supstanci i problema sa mentalnim zdravljem, izgleda da je stavio poslednji ekser u svoj reputacioni kovčeg.

Garsija je počeo dan prozivajući zlostavljanje dece, što je brzo eskaliralo u njegova navodna iskustva ljudi koji jedu bebe i njegovo navodno seksualno zlostavljanje. Okončao ga je izražavanjem prezira prema specifičnim religijama i korišćenjem ‘n-reči’ sa tvrdim ‘r’ mnogo puta. To je bila kap koja je prelila čašu za predsednika WBC Maurisija Sulajmana, koji je krenuo da ga izbaci iz organizacije dok nije potražio pomoć.

Sada postoje ozbiljni strahovi za Garsijinu bezbednost nakon što je dao izjavu o pokojnom Džordžu Flojdu koja je izazvala ogorčenje među crnom zajednicom. To bi, zajedno sa njegovim izjavama o muslimanima, moglo da znači da je Garsija izgubio mnogo svoje fanbaze.

Prethodna nevinost koju je Garsija uživao pre nekoliko meseci kada je bilo zabrinutosti za njegovo mentalno zdravlje je nestala. Zamenjeni su pozivima da mu se zabrani duže, a sa drugima, poput Iše Smita, etiketiranje Garsije kao namernog rasiste i osvetoljubivog hejtera.

Posle višečasovnih zapanjujućih komentara na Twitter Spaces-u i na njegovoj vremenskoj liniji, Garsija je pokušao da očeše svoje neverovatne komentare, kao što je to radio i ranije kada je ciljao na poput Kejleba Planta i Edija Herna.

Rekao je, „Moja loљa. Moj brat mi je isprao mozak brojevima. Tako mi je žao. Brate, to je loљ period u mom ћivotu.“ Garsija je dodao: „Takođe, trolujem. Ћelim da sva ubistva prestanu. Čovečanstvo mora da prestane da ubija ljude. Volim sve. Žao mi je ako sam te uvredio.“

Nažalost, Garsijino izvinjenje posle činjenice da se više ne pere. Dešavalo se previše puta, a ovo je poslednja kap za mnoge.

Bivši svetski šampion Smit, koji je nedavno imao drugi krug uživo sa Garsijom, ponovo je emitovao svoje stavove.

„Svi ćete nastaviti da dajete tom čoveku propusnicu posle propusnice, kaparite za njega, dok neko nešto ne uradi tom detetu. Sada otvoreno zove ljude (n reč). Dečak ima ozbiljne mentalne probleme. Njegova porodica kaћe istu stvar. Ali ova generacija je tako glupa.“

Sulajman je izneo namere WBC-a da izgura Garsiju dok ne počisti svoju tačku.

„Vršeći svoja ovlašćenja kao predsednik SBC- a. Ovim izbacujem Rajana Garsiju iz bilo kakvih aktivnosti u naљoj organizaciji. Odbacujemo svaki vid diskriminacije. Plašim se za Rajanovo blagostanje jer je odbio višestruke pokušaje naše pomoći oko mentalnog zdravlja i zloupotrebe supstanci.“

Garsija je od tada izbrisao poslednja 24 sata aktivnosti na svojim društvenim mrežama dok razmišlja o neprijateljskoj budućnosti dok se ne uradi nešto ozbiljno da se on spasi.

Štaviše, ovaj scenario dolazi već duže vreme. Neko mora da se umeša pre nego što Garsija bude ozbiljno povređen ili još gore od sebe ili drugih.

Stavovi izneti u ovom članku su mišljenja Fila Džeja. Saznajte više, pročitajte sve članke od iskusnog pisca boksa, a pratite na Tviteru @PhilJSuper Sport.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.