Manny Pacquiao vs Mario Barrios bliže kao promoter je potvrđen

Manny Pacquiao vs Barrios PBC

Meni Pakiao i Mario Barios suočiće se u okršaju za titulu u velter kategoriji WBC pod transparentom Al Hejmon, mogu da potvrde Svetske bokserske vesti.

Pacquiaoova desna ruka, Šon Gibons, obavestio je Super Sport da će borbu sa Bariosima „hiljadu posto“ promovisati Haymon’s Premier Boxing Champions. Super Sport takođe razume da se glavna zvezda posmatra kao Pay Per View sa još jednom borbom za svetsku titulu.

PBC traži datume za jesenji super-šou u Las Vegasu u MGM Grand ili T-Mobile Areni, a ovaj drugi će verovatno prvi put u karijeri ugostiti Pacquiao. Postoji mali zastoj u raspoloživim opcijama zbog sumnji oko borbe Canela Alvareza na njegov uobičajeni datum 14.

Canelo će možda morati da pomeri svoj predstojeći okršaj u korist UFC Nochea, koji će dominirati borbenom scenom Nevade baš tog vikenda. Sfera će biti domaćin svog prvog sportskog događaja godinu dana nakon otvaranja, što će UFC-u dati monopol na meksičku svečanost.

Ako Canelo odluči da ide protiv UFC-a, možda se neće dobro završiti po brojkama u onome što je finale unosnog ugovora sa Hejmonom u tri borbe. Pacquiao vs Barrios bi se smestio negde krajem oktobra ili novembra, a početkom decembra takođe potencijalni marker zavisi od onoga što Canelo odluči.

Upitan o situaciji u Canelu, Gibons je dodao da ne zna ništa o planovima meksičke superzvezde i da je trenutno fokusiran samo na to da pakiao protiv Bariosa preрe liniju.

Kada bude potvrđen, Pacquiao će dodati još jednu TV mrežu svom ogromnom portfoliju sa debijem na Prime Video na kartama. U međuvremenu, Pakvajo, koji dobija priliku za titulu ispred rangirane velter kategorije, suočava se sa izvesnim protivljenjem klevetnika filipinske bokserske legende.

Neke žalbe upućene su putem društvenih mreža, na šta se predsednik WBC-a Maurisio Sulajman obratio kada je govorio za Skaj Sports.

„Veoma mi se dopada ideja (Pacquiao vs Barrios). Mislim da Pakvajo danas može da pobedi bilo kog borca ili da bude konkurentan bilo kom borcu“, rekao je Sulajman reagujući na jauke nad Pakvajoom koji preskače red.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.