Majk Tajson na meti samo zbog godina usred Džejka Pola koji se bori protiv sumnji

Mike Tyson vs Jake Paul

Džejk Pol je ciljao Majka Tajsona isključivo zbog njegovih godina, što je ‘faktor izjednačavanja’ koji Jutjuberu daje šansu.

To je mišljenje Pavlovog poslovnog partnera Nakise Bidarijan, koji je priznao da Tajson, da je mlađi, ne bi bio izabran za protivnika. U razgovoru sa Arijelom Helvanijem u emisiji MMA Sat, Bidarijan je to priznao kada je pokušavao da objasni zašto se borba dešava na prvom mestu.

„Majk Tajson i Džejk Pol imaju smisla zbog godina (Tajson ima 58 godina), iz moje perspektive. Ako je Majk bio u ranim tridesetim, s obzirom na Džejkovo iskustvo, nema smisla za tu borbu. Starost je faktor izjednačavanja. Kada pogledate Majka Tajsona sa 27 godina, imao je 40:1. Džejk Pol ima 27 godina, ima 9-1.

„Džejk Pol je profesionalac četiri godine, a Majk Tajson je bio profesionalac 14 godina. Ono što ga čini uzbudljivim i stvarnim je da postoji šansa da bilo koji momak izgubi.“

Upitan o Tajsonovoj povredi, Bidarijan je naveo da je Pol malo nezadovoljan bivšim šampionom u teškoj kategoriji od kada je odložio njihovu borbu na četiri meseca. Tajson je pretrpeo rasplamsavanje čira na želucu, za koji su lekari savetovali da su potrebni meseci oporavka. Ali još uvek nema garancija da će skoro 60-godišnjak biti oslobođen optužbi.

„Odlično mu ide, a Džejk je p***** jer vidi u Evropi, živi život, radi nastupe, slavi rođendan. Mislio sam da je povređen. Šta se dešava?’

„Razgovarao sam juče sa timom Tajson. Rekli su da se vratio, da ne trenira boks već da radi snagu i kondiciju, i da se oseća odlično. Svako može da dobije čir ili povredu.“

Kao zaključak, Bidarijan nije hteo da se posveti borbi Pola protiv Tajsona i njegovoj definitivnoj pojavi. Kao što su Svetske bokserske vesti mnogo puta izvestile, svako ko prima udarac u stomak čirevom rizikuje rupturu opasnu po život.

Stoga, prema mišljenju Super Sport, borba ne bi trebalo da se dogodi i verovatno neće kada se lekari uključe u zvanično sankcionisanje. Jedini način bi bio da modifikujemo pravila da Tajson ne bi dobio udarac u čir.

Bidarian se složio da će se borba nastaviti samo ako Tajson uopšte ne bude u opasnosti.

„Ako pitate ogromnu većinu građana, svi misle da će Majk Tajson nokautirati Džejka Pola. Mislim da dokle god ima čist račun zdravlja, što je i uradio, i on sto posto hoće ako krenemo napred sa 15.

Stavovi izneti u ovom članku su mišljenja Fila Džeja. Saznajte više, pročitajte sve članke od iskusnog pisca boksa, a pratite na Tviteru @PhilJSuper Sport.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.