Super mušičar Dejvid Kardenas ponovo u akciji ove subote uveče

David Cardenas

Neporaženi perspektivac u superteškoj kategoriji Dejvid Kardenas (6-0, 4 KO), 19-godišnja zvezda u usponu iz San Antonija, TX, treba da zakorači nazad u ring ove subote, 6. jula 2024. godine, protiv Stivena Anđeles Kruza.

Ovo će biti Kardenasov prvi zakazani meč u 6 rundi, i obećava da će biti uzbudljiva predstava njegovog talenta i veštine. Borba, koju promoviše TMB Promotions, odigraće se u Event Centru u Floresvilu u Teksasu, nadomak San Antonija.

Kardenas je brzo postao vredno imena na bokserskoj sceni San Antonija. Njegov uspon je podržan od strane njegovog dobrog prijatelja, San Antonio Spursa, napred Keldona Džonsona. Njih dvojica su se upoznali u bokserskoj teretani i od tada su formirali jaku vezu, s tim što je Džonson prisustvovao Kardenasovim borbama kad god je u gradu.

„Moje prijateljstvo sa Keldonom bilo je ogroman izvor motivacije za mene“, rekao je Dejvid Kardenas. „Imati nekoga kao što je on u mom uglu, podržavati me i verovati u moj potencijal, zaista mi je podiglo samopouzdanje i nagon da uspem.“

Kardenas trenira Rik Nunjez, iskusni trener koji je odigrao ključnu ulogu u usmeravanju WBC šampiona u velter kategoriji Marija Bariosa do svetske titule. Nunjez je optimista u pogledu Kardenasove budućnosti i u njemu vidi veliki potencijal.

„Dejvid se takmiči u manjoj težini, gde borci često rano dobijaju šuteve za svetsku titulu u karijeri“, kaže Rik Nunjez. „Svojim talentom i velikom radnom etikom verujem da može brzo da dođe do pogotka za svetsku titulu. Naporno radimo na tome da osiguramo da bude spreman za tu priliku kada ona dođe.“

Boreći se u svojoj matičnoj državi Teksas, Kardenas je uzbuđen zbog prilike da izgradi svoju bazu obožavalaca i napravi šou za svoje lokalne pristalice.

„Nema ništa lepše od borbe kod kuće pred mojim prijateljima, porodicom i navijačima“, rekao je Kardenas. „San Antonio je uvek bio tu za mene i zahvalan sam na podršci. Svaka borba kod kuće mi pomaže da se više povežem sa zajednicom i izgradim lojalnu bazu obožavalaca. Nadam se da ću slediti korake Bama Rodrigeza, Džošue Franka i Marija Bariosa, trojice svetskih šampiona iz San Antonija na koje i ja gledam.“

Očekuje se da će predstojeći okršaj u Centru za događaje u Floresvilu, u Teksasu, privući veliku publiku željnu da vidi mladu perspektivu u akciji. Ljubitelji boksa mogu da predvide zabavno veče boksa dok Dejvid Kardenas nastavlja svoj put ka vrhu sporta.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.