Deontay Wilder primoran da čeka dok se dogovorena borba za titulu bridžr kategorije

Deontay Wilder at Riyadh Season

Deontay Wilder će morati da sačeka posle obaveznog sporazuma.

Kako su svetske bokserske vesti prvi izvestile, Vajlderu bi bilo odobreno da se suprotstavi tituli protiv Lorensa Okolija da je Amerikanac brzo krenuo.

Predsednik WBC-a rekao je za Super Sport da je kandidat broj jedan Kevin Lerena trebalo da dobije priliku, ali vajlder je možda imao mali prozor da je želeo borbu.

Menadžerka Šeli Finkel nije želela da spekuliše o tome da vajlder padne u težini, pa je Lerena slobodna da pregovara o dogovoru. Sulajman je u subotu potvrdio da je Lerenin pogodak neminovan.

„SBC je otkazao ceremoniju ponude tašni, jer su stranke postigle dogovor o borbi u bridžr kategoriji između šampiona Lorensa Okolija i privremenog šampiona Kevina Lerene“, rekao je šef WBC-a.

Nije tajna da bi Okoli protiv Vajldera bio mega-događaj u Velikoj Britaniji, potencijalno rasprodajući arenu. Međutim, Vajlderu će biti priuštena borba protiv pobednika ukoliko odluči u narednim mesecima. Super Sport je mislio da bi borba bila idealna za okršaj Entonija Džošue sa Danijelom Duboom. Okolie, ali to je sada van menija.

Lerena je prva u redu, što znači da Okoli mora da stavi misli o Vajlderu na zadnji gorionik. Dok budu mogli da se bore, Vajlder će imati 39 godina i verovatno će gledati u penziju ukoliko na stolu ne bude mega-ponude.

Okolie mora da napadne dok je gvožđe vruće čim odbrana Lerene bude u torbi da bi imala bilo kakvu priliku da obezbedi najznačajniju borbu sa 224 funte. Vajlder je povređen posle dva poraza, pa bi mogao da ode ove godine ako se ne urade značajniji poslovi.

Vajlder bi mogao da ima put da postane svetski šampion sa dve težine preko Okolija, jednog od svojih snova kada je počeo da boksuje, pre nego što je imao poslednju pukotinu na najvećoj nagradi ovog sporta. Ali to se može desiti samo ako „Bronzani bombarder“ želi brz povratak u akciju i nema ni jednu nogu od bokserskih vrata.

Prisustvovanje borbi Okoli protiv Lerene mogao bi da bude faktor koji govori za bilo kakvo buduće učešće Vajldera u bridžer kategoriji.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.