Rajan Garsija obećava rehabilitaciju ali i dalje neće da spusti telefon

Ryan Garcia in the gym

Rajan Garsija je izdao saopštenje u vezi sa svojim nedokučivim ponašanjem, obećavajući rehabilitaciju nakon što je priznao svoje probleme sa zloupotrebom supstanci.

Postoji samo jedan problem. Ovaj 25-godišnjak u međuvremenu nije sklonio telefon niti se uzdržao od društvenih mreža. Poznato je da je ovo jedan korak do čišćenja i trežnjenja.

Uprkos tome što se suočava sa ogorčenjem zbog svojih reči o nekim zajednicama, Garsija nastavlja da objavljuje, tražeći izgovore za svoje postupke u većini tih tvitova. Šokantno, u nekima od njih, kao da je Garsija već zaboravio kakve je bolne komentare dao. Ovaj scenario ne sluti na bilo kakve pokušaje rehabilitacije boksera.

Garsija je glumio žrtvu u nekom od svojih pretpostavljenih opravdanja za ono što je izbio.

„Moj problem je u ovome – Tim Bredli me je nazvao (pogrdnim imenom) uživo na ESPN-u, i nikoga nije briga. Zašto nikoga nije briga? – I to je ogroman brend. Ovo je zeznuto. Zašto je to bilo u redu? Zato sam tako povređena. Zašto je to dozvoljeno, a nikoga nije briga?“

Drugi je glasio: „U haubi su svi rekli (reč), i to svi znaju. Svi se ponašaju kao da proveravaš sve. Onda me napadaju kada svi treba da se provere.“

Garsija je kasnije rekao da su njegovi komentari o muslimanima ‘njegovi loši’ i dodao da je iz haube u nekoj vrsti opravdanja za svoju ponovljenu upotrebu reči za koju zna da će pokrenuti crnu zajednicu, bez obzira da li je pijan ili ne.

„Zapravo sam otvorio svoju kuću svim mojim crnim prijateljima još u mlađim danima. Raspitajte se. Poznaju moje srce. Zato se još uvek ljuljaju sa mnom.“

Nakon što je Garsija ponudio da postavi izložbu (koja ne bi bila sankcionisana pošto je suspendovan) protiv Vergila Ortiza juniora, njegov stabilni drug se više brinuo da li će dobiti potrebnu pomoć nego borbu.

„Rajana poznajem još od amatera kada smo se borili samo dva puta, uzgred. Nikad nije bio ovakav. Ne tražim nikakvo opravdanje za njega ili njegove postupke. Legitimno sam zabrinuta za njega, jer bi prijatelj bio zabrinut za svog prijatelja.“

Rehabilitacija bi bila prvi korak na njegovom predstojećem putu da vrati svoj život. Međutim, Rajan Garsija mora da skloni telefon što je pre moguće.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.