Flojd Mejveder izgubio stisak na ‘goldmine’ budućim superzvezdama

Floyd Mayweather J

Flojd Mejveder gubi svoj promotivni stisak na dve buduće superzvezde oblikovane po njegovoj sličnosti.

Mejveder je sedeo na rudniku zlata sa parom nesumnjivih boksera svetskog šampiona u svojim knjigama, koji su obojica označeni kao ‘Sledeći Flojd Mejveder’.

Kada je Curmel Moton zaradio etiketu, J’hon Ingram je video sebe kako novčić u istoj veni samo nekoliko nedelja kasnije. Mejveder će ih verovatno obojicu izgubiti zbog drugih promotivnih odevnih kombinacija.

Uoči pojavljivanja na donjem vešu Nejt Dijaz protiv Horhea Masvidala, Moton pronalazi mesta na kartama gde i kada može. Scenario dolazi u trenutku kada Mejveder nastavlja da usredsređuje svoje napore na drugim mestima uprkos tome što je angažovao Ričarda Šefera da nadgleda ponovne operacije Mejveder promocije.

Ako Mejveder ne bude oprezan, Moton će se pridružiti Ingramu i zvanično napustiti kompaniju. Mejveder je prvobitno imenovao Ingrama za svog naslednika pre nego što je dodao Motona toj istaknutoj grupi.

Kako je preneo FightHype.com, Mejveder je rekao da je Moton njegova sledeća manifestacija.

„Ne znamo ko će biti sledeći Flojd Mejveder. Ali iskreno verujem da bi ovo mogao da bude sledeći Flojd Mejveder“, rekao je svetski šampion sa pet kilograma o Motonu.

Moton je rekao FightHypeu: „Mogu da podnesem pritisak. Ulažem posao u ceo svoj život. Navikao sam na to.

Što se tiče Ingrama, 4-0 talenat u super lakoj kategoriji borio se na predlogu zakona Mejveder protiv Džona Gotija III 11. juna 2023. Prema rečima organizatora manifestacije Mejveder protiv Gotija, „Ingram je sam bio protekao kao „Sledeći Flojd Mejveder“.

Kao i Moton, i on je tada morao da pronađe borbu van mreže dok je Mejvederova promotivna situacija zastala. Nakon pobede ranije ove godine, Ingram je molio Mejvedera da ga oslobodi. Zahtev je odobren, a Ingram je spreman da uskoro saopšti svoj sledeći potez.

Ingram je povezan sa selidbom u Matchroom Boxing pod Eddie Hearnom.

Neporaženi stanovnik Las Vegasa, Ingramova amaterska karijera trajala je dvanaest udaraca. Međutim, njegov impresivan stil već je više odgovarao profesionalnim redovima. Poreklom iz Vinston-Sejlema u Severnoj Karolini, Ingram je prvi put predstavljen Mejvederu kada je Kuća slavnih tražila sparing partnera za egzibicionu borbu.

Prva sparing sesija sa Mejvederom pokazala se kao promena života za Ingram. To mu je dalo iskustva koja novac ne moћe da kupi. Ovaj 23-godišnji Ingram je nedavno video viralni uspeh na internetu. U sparing videu nokautirao je svetskog šampiona Rolanda „Rolija“ Romera.

Ingram i Moton imaju mnogo toga da dožive, s obzirom na to da je Mejveder prethodno gurnuo Devina Hejnija, Šakura Stivensona i Gervontu Dejvis kao buduće superzvezde. Svi oni su postali ili ujedinjeni ili višestruki šampioni i pay Per View naslovi. Zbog mejvederovog odobrenja, Ingram i Moton nesumnjivo imaju više očiju na njima.

Međutim, izgleda vrlo verovatno da će obojica uspeti da se probiju do šuteva za svetsku titulu bez Mejvedera pored sebe.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.