Serhii Bohachuk vs Vergil Ortiz za WBC prelaznu titulu

Bohachuk vs Ortiz

Kurs sudara nokaut moći doći će do glave kao neporaženo nokaut čudovište Vergil Ortiz Junior (21-0, 21 KO) Velike Prerije, Teksas će izazvati još jednog nokaut umetnika koji predstavlja Vinitzu, Ukrajinu, Serhii „El Flaco“ Bohachuk (24-1, 23 KO).

Njih dvojica će se suočiti sa Bohačukovom WBC privremenom titulom Svetskog prvenstva u super velter kategoriji. Borbu za Svetsko prvenstvo predstavljaju Golden Boy promocije u saradnji sa 360 promocija i TGB promocija. Predviđen je za 12 rundi i trebalo bi da se održi u Michelob ULTRA Areni u Mandalay Bay Resortu i Casino u Las Vegasu u subotu, 10. avgusta 2024. godine. Ekskluzivna borbena noć biće emitovana širom sveta na DAZN-u sa početkom u 17 časova.

„Ova borba je borba koja me učvršćuje kao top 154 borca“, rekao je Vergil Ortiz mlađi „Ovo je takođe borba koja svima pokazuje da se ništa nije promenilo: ja sam i dalje jedan od najboljih boraca na svetu.“

Jedan od najopasnijih boraca ove bokserske ere, neporaženi kandidat za svetsku titulu Vergil Ortiz Junior može se pohvaliti 100-procentnim odnosom nokautom. Provalio je u super velter kategoriju nokautom u prvoj rundi ganski ratnik Fredrik Loson prošlog januara i ispratio ga prekidom prve runde Tomasa Dulormea 27. Rodom iz Grand Prerije u Teksasu, njegov niz od 21 nokauta počeo je još od profesionalnog debija 2016. godine i naterao je neke od najtežih pretendenika na svetu da presavije svoju ogromnu moć uključujući Antonija „Nemilosrdnog“ Orozka, Breda „Kralja“ Solomona, Maurisija „Moćnog Moa“ Hukera i Majkla Mekinsona da imenuju nekolicinu.

„Žestoko sam se borio da osvojim WBC privremenu svetsku titulu i sada gledam da odbranim ovu titulu za svoj cilj da postanem vrhunski svetski šampion“, rekao je Serhii Bohačuk. „Poznajem Vergila Ortiza, on je veoma težak konkurent, ali 10.

Nastavak nokauta Serhii Bohachuka govori sam za sebe, njegov stisak i odlučnost sleću mu na životnu priliku da se suoči sa argentinskim bivšim svetskim šampionom Brajanom Mendozom na privremenom Svetskom prvenstvu u super velter kategoriji WBC 30. Bohačukov najbolji učinak u dosadašnjoj karijeri ostvario je pobedom nad svetskim kandidatom. Visoko odlikovani ukrajinski borac jedini nedostatak dolazi od osmog kola TKO koji je doživeo protiv Brendona Adamsa u martu 2021. godine koji je osvetio nizom pet brutalnih pobeda nokautom.

„Pričajmo o bombama daleko… sa 44 nokauta u 45 pobeda između Vergila i Bohačuka, gotovo da nema šanse da ova borba ide na daljinu“, rekao je predsedavajući i izvršni direktor za promocije Zlatnog dečaka Oskar De La Hoja. „Zlatni dečak ne gradi samo šampione, mi gradimo zvezde — a kada Vergil izađe kao pobednik, on će biti sledeća superzvezda boksa.“

„Serhii je prošao kroz toliko toga, trpeći invaziju svoje zemlje dok je čekao da mu se viza vrati u Sjedinjene Države“, rekao je osnivač i izvršni direktor 360 unapređenja Tom Štefler. „Dobio je posebnu dozvolu kao profesionalni sportista da nastavi boksersku karijeru. Osvojio je WBC Privremenu svetsku titulu i sada se raduje što će je braniti dok se borio za Ukrajinu u ringu. Vergil Ortiz je veoma opasan protivnik, ali ništa neće sprečiti Serhija da pobedi.“

„Dva nokaut umetnika sastaju se u blokbasteru“, rekao je Džered Kas, SVP Severna Amerika DAZN. „Vergil je jedan od najboljih u okolini i u Bohačuku se bori sa veoma živim protivnikom. Ova borba za pretplatu se nalazi usred veoma zauzetog rasporeda za DAZN koji vidi Vilijama Zepedu, Boots Enisa i Terensa Kroforda sve naslove na platformi. Uključite se u još jednu veliku borbenu noć uživo iz Las Vegasa 10.

„Vergil će postati svetski šampion 10.

Ulaznice počev od 34 dolara plus primenljive takse za Bohachuk vs. Ortiz Jr. idu u prodaju u sredu, 10. jula 2024. godine u 10:00 časova po PT. Ograničena količina ulaznica za Golden Boy VIP Experience takođe će biti dostupna za kupovinu sa uključenom ekskluzivnom robom i borbenom noćnom nadogradnjom. Standardne i VIP karte možete kupiti u AXS.com ili GoldenBoyPromotions.com.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.