Rajan Garsija nasilno uklonjen iz Dijaza protiv Masvidala od strane obezbeđenja

Ryan Garcia removed from Diaz vs Masvidal

To je bilo prvo javno pojavljivanje Rajana Garsije posle oluje na društvenim mrežama. Na njegovu žalost, završilo se loše zbog suspendovanog super laka.

Obezbeđenje je izbacilo Garsiju iz takmičenja Nejt Dijaz protiv Horhea Masvidala posle navodne prepirke sa navijačima. U izveštajima se navodi da je Garsija odmah učestvovao u verbalnim razmenama posle njegove eksplozije na Tviteru, što je dovelo do toga da predsednik WBC Maurisio Sulajman izbaci 25-godišnjaka iz organizacije.

Na snimku koji je postavio novinar Fredo Servantes sa ringa vidi se Garsija okružen obezbeđenjem na svom položaju blizu ringa. Potom je nasilno uklonjen iz Honda centra u Anahajmu u Kaliforniji. Uprkos poricanju da je izbačen, Garsija je jasno odveden protiv svoje volje na snimku.

„Nisam bio ispraćen. Ja sam otiљao. Ni jedan hejter u stvarnom životu, a svi su bili kul“, insistirao je Garsija na svojoj uobičajenoj platformi nakon što je obećao fanovima da ide na rehabilitaciju. „Jer, kao što sam rekao, svi znaju moje srce“, dodao je on.

Klip koji je postavio Super Sport ne podržava Garsijinu verziju događaja kada su se borci Zlatnog dečaka pojavili da vide kako njegov brat Šon gubi putem prekida.

Šon je, kao i Rajan u aprilu, promašio težinu za tri kilograma. Međutim, za razliku od starijeg brata protiv Devina Hejnija, nije mogao da iskoristi prednost protiv Amada Vargasa. Mladi pretendent iz dinastije Vargas završio je posao u šestoj rundi i prešao na 11-0 uz peti prekid karijere. Garsija je posle prvog poraza pao na 7-1-1.

Vargas je spustio Garsiju sa aperkatom, ali je Garsija preživeo rundu. U petoj rundi Vargas je povredio Garsiju na kraju sesije. Trebalo je 46 sekundi šestog da sudija Edvard Kolentes vidi dovoljno.

„Bio je to dug kamp. Bio sam spreman za ovaj trenutak“, rekao je Vargas u razgovoru posle borbe. „Mogu da kažu da sam mlađi brat, ali sam samo nastavio da radim na tome da ih obavestim. Ovde smo. Dinastija Vargas je ovde da ostane.

„Uvek sam bio neuobičajen, ali kada razbijam ljude, oni to osećaju. Nisam više zelen; Ja sam vešt borac koji zna da razmišlja u ringu. Sva žrtva se isplatila u ringu večeras“, dodao je on.

Posle devojačkog poraza, Garsija je priznao da mu plan igre nije uspeo.

„Samo sam pokušavao da ga izvučem odatle. Na kraju, moj plan igre je u osnovi nestao; Pokušavao sam da izazovem štetu“, izjavio je Šon. „Bila je to dobra borba kao što sam očekivao.

„Mislim da nisam dao gas, ali on me je slomio. To mi je bio prvi put da prolazim četiri runde, tako da su vam potrebna ova sportska iskustva. On je bio bolji čovek večeras.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.