Flojd Mejveder u ujedinjenom frontu usred glasina o Kamelu Motonu

Floyd Mayweather and Curmel Moton

Flojd Mejveder se pojavio u Ontariju u Kaliforniji u znak podrške talentovanom Karmelu Motonu usled glasina da bi njegov štićenik mogao da ode.

Tinejdžerska perspektiva zauzela je mesto na kartici Nejt Dijaz protiv Horhea Masvidala dok Mejveder pokušava da obnovi svoju kompaniju sa bivšim zlatnim dečakom Ričardom Šaferom. Svetske bokserske vesti izvestile su da mejvederove mlade zvezde lete na udaru u poslednje vreme, a da je Džej hon Ingram poslednji koji je izazvao njegovo oslobađanje.

Ingram je pratio Ričardsona Hičinsa i Džalila Heketa kroz vrata dok se Mejveder borio da zadrži zauzete svetske šampione.

Međutim, Mejveder se bori da zadrži Motona, koji je do sada pokazao lojalnost posle pljuvanja sa Gervontom Dejvis. ‘Tenk’ je izbacio Motona iz svog donjeg veša nakon što je neporaženi 18-godišnjak stao na stranu Mejvedera tokom razmene društvenih mreža.

Uprkos izveštajima da je Moton možda kupljen negde drugde, Mejveder je bio u bekstejdžu i pored ringa dok je Moton držao svoj nepobeđeni rekord netaknut protiv Nikolaja Buzolina. Moton je stavio protivnika na platno dok je poboljšavao na 4:0 uz treći prekid u super lakoj kategoriji.

Moton je nagomilao pritisak od samog početka i imao je problema pre nego što je bio primoran da uzme koleno. Iskusni sudija Džek Reis prekinuo je borbu u drugoj rundi pošto je Moton imao previše u svom ormariću.

Govoreći o svojoj pobedi, Moton je rekao: „Sjajan je osećaj biti unutra sa ogromnom publikom kao što je ova večeras. Atmosfera me je stvarno pogurala da budem najbolji. Uložio sam mnogo posla u teretanu i znao sam da će se isplatiti.“

Tokom svog mandata sa Mejvederom, Moton nije pokazivao znake da ide bilo gde.

„Znam da su sve oči uprte u mene sa Flojdom iza mojih leđa. Stavlja metu na mene. Osećam pritisak celog života, tako da ovo nije ništa za mene. Navikao sam na to“, istakao je on.

„Znam da samo treba da se pojavim i uradim ono što radim. Vratiću se u teretanu i nastaviti naporno da radim da bih održao još jednu odličnu predstavu.“

Mejvederovo javno pokazivanje naklonosti bilo je preko potrebno uoči potencijalne najave dugo očekivanog događaja za kompaniju. Uprkos tome što ima samo četiri napada, Moton je verovatno najunosniji borac u Mejvederovih knjiga.

Pored toga, mejvederova i Šeferova nova strategija mora da bude izgradnja organizacije oko Motona kako bi bio dovoljno srećan da ostane na duge staze.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.