Majk Tajson je rekao da жe sjebati belog se*s! – Rajan Garica brani rant

Ryan Garcia Mike Tyson rant

Rajan Garsija je branio svoj nedavni rant misleći na neslavnu konferenciju za štampu Majka Tajsona pre borbe sa Lenoks Luisom 2002.

Ovaj 25-godišnjak, koji je trenutno suspendovan na godinu dana zbog neuspešnih doping testova na ostarin, izazvao je buru na društvenim mrežama emitovanjem svojih stavova o rasi tokom, kako se činilo, pijane epizode. Uzimajući kratko vreme van svojih platformi, Garsija se ponovo setio izvinjenja koje je ostavilo mnogo toga za poželeti.

Međutim, Garsija je branio svoje postupke, ističući da je Tajsonova pretnja novinaru nakon što je ujeo Luisa za nogu na okupljanju medija bila potencijalno gora.

„Majk Tajson je rekao da će pojesti belog čoveka u a*** i pojesti nečiju (Luisovu) decu, a ja volim ujka Majka. Ovo je borbena igra, fam. Udaraju nas u glavu od sedme godine. Daj nam prokletu pauzu. Borimo se za vašu zabavu“, rekao je Garsija.

Tajsonove reči u štampi su bile neprikosnovene u poređenju sa onim što je Garsija rekao. Međutim, jedan od onih citata koji su prethodili njegovom nokaut porazu od Luisa nedavno je izglasan za najbolji bokserski poziv ikada.

„Ja sam najbolji ikada. Ja sam najbrutalniji, najopasniji i najnemilosrdniji šampion koji je ikada postojao. Ne postoji niko ko može da me zaustavi“, rekao je Tajson, dozivajući Luisa u početku.

„Lenoks je osvajaи? Ne, ja sam Aleksandar. On nije Aleksandar. Ja sam najbolji ikada. Nikada niko nije bio tako nemilosrdan. Ja sam Soni Liston. Ja sam Džek Dempsi. Ne postoji niko kao ja. Ja sam od njihove tkanine.

„Ne postoji niko ko može da mi parira. Moj stil je nagao. Moja odbrana je neosvoljiva. A ja sam samo svirepa. Ћelim tvoje srce. Ћelim da jedem njegovu (Luisova) decu. Pohvala Alahu.“

Bez obzira koliko se Garsija izvinjavao u poslednje vreme, njegova ličnost sa javnošću je u nekim slučajevima postala nepovratna. Pored toga, Garsija se čak izvinila Džordanu Plantu posle naleta na njenog muža Kejleba. To nije sprečilo Garsiju da kaže da će se boriti protiv super srednje kategorije nakon što su se njih dvojica skoro posvađali na ringu.

„Žao mi je, Džordan Plant, što sam izgovorio te reči. Ali u mom izvinjenju, želim da se sa poštovanjem borim sa Kejlebom što me je udario bez gledanja. Ako to uspemo da ostvarimo, bilo bi sjajno“, rekao je Garsija uprkos tome što je bio težak 143 kilograma za svoju poslednju borbu i što je Plant bio na 168 kilograma.

Garsija nastavlja da polarizuje svojim rečima uprkos tome što ga je Svetski bokserski savet izbacio zbog svog ponašanja. Možda želi da bude Majk Tajson ove generacije. Ko zna?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.