Manny Pacquiao protivnik napravio epski ulaz u ring – pa izgubio

Manny Pacquiao vs Buakaw

Protivnik Meni Pakiao, Buakaw Banchamek, dao je izjavu svojom poslednjom šetnjom prstenom za borbu, ali je odmah izgubio po povratku u ring.

Bančamek se suočio sa Bugarinom Stojanom Koprivlenskim u četvrtfinalu K-1 Svetskog MAKS šampionata posle odlaganja egzibicionog okršaja sa Pakvajoom. Bančemek je izgubio više od tri runde dok je Koprivlenski napredovao na turniru koji je organizovan u Drugoj gimnaziji Yoyogi u Tokiju.

Nakon što se probijao do ringa u zaslepljujućem prikazu koji je trajao više od dva minuta, Bančamek nije uspeo da zadrži zamah pošto je izgubio prvi put posle šest godina. Četrdesetdeumogodišnja tajlandska legenda zagrejala se za Pakiao u martu još jednom pobedom.

Međutim, ovog puta, Bančamek je morao da prebroji osam u drugom krugu na putu do 25. Prethodno je dva puta osvajao titulu šampiona, 2004.

Sudija je upozorio Buakaua da koristi koleno u trećoj pre nego što je Evropljanin dobio presudu posle tri zaključene sednice.

Posle poraza, Buakaw je rekao da će se fokusirati na povratak u RIZIN, gde bi eventualno mogao da se suoči sa Menijem Pakvajoom.

„Želim da se borim u Japanu. K-1 жe biti veжi u buduжnosti, ali trenutno, moj glavni promoter je RIZIN borbena federacija. Ћelim da se zahvalim svima љto nisu zaboravili Buakaw.

„Nastaviću naporno da treniram na Tajlandu. Možda sam sada stariji i drugačiji Buakaw, ali još uvek mogu da se borim. Boriću se protiv bilo koga.“

Ironično, Pakvajo se vraća u RIZIN kasnije ovog meseca, nakon što je odložio svoj okršaj sa Buakawom vredan 25 miliona dolara. Bokserska superzvezda bori se protiv običnog Buakaw neprijatelja u Rukiya Anpou. U maju 2023.

Pacquiao se bori sa Anpom 28 jula u Super RIZIN 3 pre potencijalnog WBC izazova za titulu u velter kategoriji protiv Marija Bariosa u povratku profesionalnom boksu.

Zbog Banchamekovog poraza, neizvesno je da li će organizatori odložiti takmičenje u Pakvajou dok se bivši ne vrati na pobedničke načine. Moglo bi proći još godinu dana pre nego što Pacquiao protiv Baukaw bude preuređen — ako ikada.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.