Golden Boy’s Joel Iriarte želi da bude buduće lice kompanije

Joel Iriarte wins

ONTARIO, CA — Golden Boy Promotions mega prospect Joel Iriarte, koga je kompanija potpisala i debitovala ranije ove godine, nastavio je svoju brzu putanju kao izuzetan, plavo-čip talenat u subotu u Toyota Areni u Ontariju, Kalifornija.

Dvadesetjednogodišnji velter kategorija je visoka 180 kg i ima jasnu snagu u diviziji, pošto su mu bile potrebne samo dve runde da nokautira Jainel Alvareza i napreduje svoj profi bokserski rekord na 3-0 (3 KO).

Oskar de la Hoja doveo je Iriartea u kompaniju u martu, izdvajajući ga za velika dela zbog njegovog porekla kao 17-puta nacionalnog šampiona amatera. „Džoel ima šampionski DNK“, rekao je De La Hoja u saopštenju koje je tada poslato Svetskim bokserskim vestima. „(On) će imati zavidnu karijeru.“

Iriarte je svakako na vrućem startu dok nastavlja da hvata nokaut pobede u brzom nizu.

On je čak rekao za Super Sport u bekstejdžu da želi da postane buduće lice Golden Boy Promotionsa, slično kao Vergil Ortiz, Jaime Munguia, Ryan Garcia, Alexis Rocha, i Floyd ‘Kid Austin’ Schofield su danas.

„Spreman sam da pokažem svetu (da mogu da krenem njihovim stopama)“, rekao nam je Iriarte.

„Spreman sam da dokažem svima zašto sam ovde, da dam velike izjave i da pripadam najvećim pozornicama.“

Nastavio je: „Sa 17 nacionalnih titula i tri međunarodne zlatne medalje, to me je namestilo da dobro uđem u profi igru. Ta priznanja su mi definitivno pomogla, boks je boks bez obzira da li je amaterski ili profi.

„Imam 21 godinu i 3-0 i srećan sam što nastavim da učim i nastavim da rastem.“

Na osnovu čega je, konkretno, u subotu oduzeo svoj finiš, Iriarte je rekao: -Bio sam u mogućnosti da koristim sav alat u kutiji sa alatom i da istovremeno ostanem miran i slušam svoj kutak. Kada ga povredim, mislim da ga je moj smireni način razmišljanja čak i više povredio.“

Iako je Iriarte bio sa Zlatnim dečakom tek pre svog debija u martu, već se tri puta borio u četiri meseca, a promocija, prema njegovim rečima, želi da ga održi aktivnim.

„Voleo bih da se borim još šest puta u 2024. Voleo bih da se vratim u ring najkasnije do avgusta. Imam odličan tim i bićemo spremni da krenemo čim se moje ime ponovo nazove.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.