Rajan Garsija preskače rehabilitaciju da bi trenirao brata u ‘ostarinu i alkoholu’

Ryan Garcia and Nate Diaz

Rajan Garsija je odustao od svojih planova da ode na rehabilitaciju nekoliko dana nakon što se upleo u buru na društvenim mrežama zbog kontroverznih komentara.

Ovaj 25-godišnjak suočio se sa velikom vatrom zbog svojih stavova o rasi i religiji, za koje mnogi veruju da su napravljeni pod dejstvom alkohola i droge. U svom prvom javnom pojavljivanju od ispada, Garsija je izbačen iz bratove svađe nakon što je navodno razmenjivao verbale sa navijačima koji nisu bili previše ljubazni prema njegovim rečima.

Pošto je suspendovan od strane Njujorške državne atletske komisije zbog ostarina i što ga je Svetski bokserski savet izbacio zbog njegovih komentara, očekivalo se da će se Garsija prijaviti na rehabilitaciju kako bi se očistila.

„Čuo sam da Rajan ide na rehabilitaciju. To je korak u pravom smeru“, rekao je promoter Oskar De La Hoja nakon što je Garsija dao obećanje.

„Ne znam da li je to njegovo piжe. Ne znam da li on radi pečurke i drogu. Ali kada slušate, ja slušam video, a on je srljao, tako da je trenutno na lošem mestu“, dodao je šef Zlatnog dečaka.

De La Hoja je prekinuo ćutanje navodeći: „U mojoj kompaniji nema mesta mržnji ili netoleranciji. Menstruacija. Osuđujem Rajanove reči u najjačem mogućem smislu. Vidim da se izvinio, љto je poиetak. Ali to je samo početak da zaslužimo poverenje i poštovanje nas koji ga imamo i nastavljamo da ga podržavamo.

„Nadamo se da će Rajan iskoristiti vreme koje ima daleko od sporta da radi na pitanjima o kojima je javno govorio. Spremni smo da pomognemo u čemu god možemo.“

Međutim, manje od 24 sata nakon što je izneo nameru da se sredi, Garsija kaže da više ne mora da ide.

Sedeći pored brata posle poraza od Amada Vargasa na donjem vešu Nejt Dijaz protiv Horhea Masvidala, Rajan je rekao da je njegov fokus sada treniranje njegovog brata.

„Šon je možda uzeo L, ali evo sjajnih vesti o tome“, rekla je Garsija u videu na društvenim mrežama. „Nisam bio u njegovom uglu, a braća Vargas su 1:0 na nama. Dobro je. Pozvaćemo revanš, a ja ću biti glavni trener. Amado, љta je dobro?“

Garsija je kasnije dodao koji će režim treninga koristiti za Šona. „Ostarin alkohol i desna kuka za Šona je puk na kojem trenutno radim sa Šonom. A onda će biti trajna zabrana nakon što zada 50 miliona.

Dodao je: „Sada sam odlučio da budem glavni trener, a pošto mi je zabranjen boks, to znači da mogu da treniram borce. Udarite me, mladi i stari borci.“

Pored toga, Garsija je potpisala dan sa nekim savetom. „Predlažem svima mikrodose pečurke.“

Komentari na snimku ostavili su mnogo toga za poželeti, a mnogi su rekli Šonu da se drži podalje od brata dok se ne očisti. Predsednik WBC Maurisio Sulajman pokušao je da dopre do Garsije video snimkom bokserske legende Hulija Cezara Čaveza, ali do sada nije imao sreće da napravi bilo kakve izmene.

Odbegli voz se nastavlja.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.