O’Shaquie Foster izgubio titulu od Robsona Conceicaoa u podlim odlukama

O

Četvrti put je bio šarm. Robson Conceição uznemirio je O’Shaquie „Ice Water“ Fostera podeljenom odlukom da osvoji WBC juniorsku titulu u lakoj kategoriji u taktičkoj aferi.

Conceição je prethodno tri puta ranije padao na tenderima za svetsku titulu, ali je učinio taman toliko da prestigne branioca titule u presudi koja je odmah izazvala debatu.

Uprkos tome, Conceição(19-2-1, 9 KO) je pobedio rezultatom 116-112 i 115-113, dok je Foster imao prednost od 116-112 na trećoj karti. Foster, koji je osvojio pojas u februaru 2023, napravio je dve odbrane titule pre omamljivača u subotu uveče.

„Ovo je za moju ćerku. Obećao sam ovo svojoj ćerki, i uspeo sam da ispunim to obećanje. Ja sam šampion sveta“, rekao je Konseição.

Foster (22-3, 12 KO) je nadjaиao svog protivkandidata, 109-76, i žestoko se nije sloћio sa presudom.

„Ne znam, čoveče. Mislio sam da je lako. Mislio sam da je laka borba. Nisu me dodirnuli osim sa glavom. Ne znam, čoveče“, rekao je Foster. „Vratiću se. Ali želim revanš.

„Ukrali su mi ovo. Ukrali su mi ovu borbu. Samo sam hteo da pokažem svetu da mogu da ga kresnem, i ako to želim, ne moram da me dodiruju. Pretpostavljam da to nije bilo dovoljno dobro za sudije.“

Ostali rezultati:

Lajtmotiv: Čudo od Klivlenda Abdulah Mejson (14-0, 12 KO) otvorio je ESPN telekast procvatom, nokautiravši Luisa Lebrona u trećoj rundi. Lebron (20-6-1, 13 KO) nikada ranije nije bio zaustavljen, a Mejson je napravio lak posao portorikanski veteran. Mejson je dva puta zakucao Lebrona u drugom, prvo preko ruke levom, a potom serijom desnih udica. Bližio se kraj, a Lebronov ugao je bacio u peškir za 1:18 od trećeg kako bi sprečio dalju štetu.

Mejson je rekao, „Izgleda da smo ga malo nahranili dimom, i nije imao apetit za tim.“

Junior Lightweight: U raskršću kandidata od 130 kilograma, Dominikanski stejdž Eridson Garsija (19-1, 12 KO) zabeležio je jednostranu odluku od 10 rundi nad Vilijamom Fosterom III (17-2, 11 KO) rezultatom 99-91 i 98-92

Pera: Perspektiva rođena u Njuarku Kit Kolon (1-0, 1 KO) imala je uspešan profesionalni debi, izbacivši Hantera Turbifila (4-2, 1 KO) u drugom kolu. Debelo crevo se povezalo na nizu desnih aperkata, koji su podržali Turbifila u plavi ugao i naveli sudiju Šadu Murdaua da prekine borbu.

Junior Velter kategorije: Kelvin Dejvis (13-0, 7 KO), najstariji brat borbene porodice DB3, iskoristio je svoj udarac sa juga i dugim dometom da odbije kruti izazov Kevina Džonsona (12-4, 8 KO) odlukom većine od osam rundi (76-76 i 78-74 2x). Dejvis je izgradio prednost od 6:0 na dve sudijske ocene, što je bilo previše za veterana iz Las Vegasa da bi ga savladao.

Teška kategorija: Ali Feliz (3-0, 2 KO) je prvi put prešao razdaljinu kao profesionalac, prevazišao je igru Robinsona Pereza (2-1) na putu do pobede jednoglasnom odlukom od četiri runde. Rezultat: 40-36 3x.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.