Oscar De La Hoya slobodnom agentu Shakuru Stevensonu ‘pozovi me’

Oscar De La Hoya and Shakur Stevenson

ONTARIO, CA — Osnivač Golden Boy Promotions Oscar De La Hoya deluje uzbuđeno zbog prilike da uvede Šakura Stivensona u svoj procvat rostera.

Bokser iz Nju Džersija Stivenson borio se u subotu protiv Artema Harutiunijana u borbi u kojoj se priklinjao rutinskoj pobedi odluke.

Provodadžija iz Top Ranka Brus Trampler potvrdio je da borac napušta kompaniju u postu na X, obaveštavajući svoje pratioce da se „slobodni agent Šakur“ te večeri takmiči na ESPN-u.

U intervjuu za Super Sport ranije ove godine, De La Hoja je pomenuo borbu između svog boksera Vilijama Zepede i Stivensona.

Iste noći kada je Stivenson pobedio Harutiunijana na istočnoj obali, Zepeda je protutnjala pored Đovanija Kabrere na odvojenom mestu na zapadu u Tojota Areni u Ontariju, u Kaliforniji.

Zepeda je završio Kabreru kombinacijom brutalnih hitaca koji su ciljali i glavu i telo.

Dok je De La Hoja napuštao zgradu, Svetske bokserske vesti su ga u bekstejdžu pitale da li je zainteresovan da potpiše Stivensona, a sada je bokser oslobođen obaveza u Top Ranku.

Smešeći se od uva do uva, pogledao je direktno u nas i rekao da bi „voleo“ da potpiše Stivensona. „Šakur“, uzviknuo je, „pozovi me!“

Nejasno je koje bi borbe de la Hoja i Zlatni dečak odredili prioritete za Stivensona, za sada, ako bi ga potpisali.

Iako je borba sa Zepedom tu da se napravi, čini se da bi kompanija radije krunisala meksičkog borca jednim od sportskih šampionata u lakoj kategoriji pre nego što organizuje ujedinjenje sa borcem kao što je Stivenson — verovatno tako da borba postane još veći spektakl.

Međutim, postoje i druge stvari koje Zlatni dečak može da pruži, bilo da se radi o naletima u kući ili o saradnji.

Golden Boy je poslednjih godina ukrstio u raznim emisijama.

Oni su prošle godine udružili snage sa Premijer bokserskim šampionima kako bi isporučili najprodavaniji borbeni sportski događaj godine, na kojem je PBC borac Gervonta ‘Tenk’ Dejvis završio zlatni dečak lakom Rajanu Garsiji pogotkom po telu.

Ove godine, Golden Boy srednja kategorija Jaime Munguia borio se sa Saulom ‘Canelo’ Alvarezom na PBC-u na Prime Video kartici u Las Vegasu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.