Šakur Stivenson odbranio WBC titulu, Pobedio Kišon Dejvis

Shakur Stevenson beats Cabrera

Nema mesta kao što je Njuark za Šakura Stivensona. Svetski šampion u lakoj kategoriji WBC odbranio je svoju krunu pred rodnim gradom vernim jednoglasnom odlukom nad Artemom Harutyunyanom u subotu uveče u Prudential Centru rezultatom 119-109, 118-110 i 116-112.

Stivensonu (22-0, 10 KO) nikada nije pretio njegov izazivač poreklom iz Jermena, koji je ušao u borbu posle skoro jednogodišnjeg otpuštanja. Harutyunyan (12-2, 7 KO) je u više navrata bio povređen hicima po telu, a dok se Stivenson borio na prednjoj nozi tokom većeg dela drugog poluvremena borbe, nije uspeo da dokrajči svog tvrdoglavog neprijatelja.

„Nekako je teško to dokazati ako nemate borca koji želi da uzvrati. Samo pokušava da se uveri da će preživeti. On je dobar borac. On je jak. Jak je. Želeo bih da se malo više potrudi, pa bi tako mogla da bude zabavnija borba“, rekao je Stivenson. „Moram još malo da odsečem prsten. Išao bi u jednom smeru, a onda bi otišao na drugu stranu, tako da moram da se vratim u teretanu i radim na prekidu teretane.“

Harutyunyan je rekao, „Naravno da je bilo zabavno. Boks nije igra. Moraš da se boriš. Ako te udare i moraš da uzvratiš udarac. To je normalno.“

Lagani kandidat Keyshawn Davis savladao uporni pritisak Migela Maduena i obilje grube taktike, bruseći jednoglasnu odluku da popravi svoj rekord na 11-0.

Dejvis, zvezda olimpijske srebrne medalje iz Norfolka u Virdžiniji, zadržao je smirenost i iskoristio svoje dobro tajm-time kontra šuteve da trijumfuje rezultatom 99-91 3x. Njih dvojica su se tukli po završetku šeste runde, a u sedmom je Madueno (31-3, 28 KO) podigao Dejvisa sa platna u manevru koji će rvača SRZ učiniti ponosnim.

Dejvis je pronašao svoj ofanzivni žreb u devetoj i 10. rundi i nadmudio Maduena na klipu od više od 3:1.

„On je grub tip momka, pravi fizički tip momka“, rekao je Dejvis. „Radili smo mnogo grube taktike unutra, samo smo pokušavali da se uvucemo jedno drugom pod kožu. Obojica smo bili čvrsti unutra, i nijedan od naših volja nije bio švorc.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.