Zepeda uništava Kabreru u tri runde, želi pogodak za svetsku titulu

William Zepeda beats Cabrera

ONTARIO, CA — William Zepeda je pobedio Đovanija Kabreru u trećem kolu divljeg, sve-meksičkog obračuna u subotu u Tojota Areni u Ontariju, Kalifornija.

„Idemo ka toj svetskoj tituli“, rekao je Zepeda nakon što je njegova pobeda saopštena na događaju kojem su prisustvovale Svetske bokserske vesti.

Dvadesetosmogodišnji Zepeda se u kontinuitetu bori sa najboljim protivnicima u svojoj karijeri od 31 meča, pobedivši Džozefa Dijaza, Maksija Hjuza, a sada i Kabreru, između ostalih, u razmaku od 20 meseci.

Neće proći mnogo vremena pre nego što se uplete u još veće izazove protiv jednog od, ili više nosilaca titule svetskog šampiona u diviziji, gde će svoj roj bokserski stil staviti protiv najboljih u svojoj klasi težine.

Taj stil, onaj u kojem može da zada blizu 1.000 udaraca u većini borbi, nešto je što su njegovi promoteri Oskar de la Hoja i Bernard Hopkins rekli da ga izdvajamo, i videće ga, kako su rekli, barem da se takmiči sa, ako ne i dominantnim, vrhunskim talentima od 135 funti.

U subotu, u južnoj Kaliforniji, Super Sport je video tu sposobnost udaranja u jačinu zvuka izbliza — ali od Kabrere, kao i od Zepede, kada je gostujući čikaški bokser započeo borbu snažno, i čak naterao Zepedu unazad sa onim što je sudija ocenio kao guranje, a ne guranje.

Ovo je bio otpadak, sa obojicom koji su gledali da bacaju Vonton šuteve iz svih uglova, sve vreme. Boksovali bi iz neposredne blizine i razmenjivali snimke tela i aperkate u očiglednom ratu da bi utvrdili ko ima bolju izdržljivost.

Do druge runde, Zepeda se vratio svojim uobičajenim standardima, išao je od ubacivanja 56 udaraca u prvoj do 95 u drugoj, a onda je 77 u trećoj bilo sve što je bilo potrebno da se zatvori šou.

Ovog puta, To je bila Zepedina pažnja na telo koje mu je isplaćivalo dividende dok je ispustio Kabreru u trećem — što je navelo sudiju da se umeša i sve maše.

U finišu sekvence zepeda je dobio pravi udarac u vilicu kako bi mogao da oslobodi sopstveni arsenal šuteva, uključujući gadno iskopavanje tela pre levog i prava na vilicu.

Sve je bilo gotovo.

„Uvukli su me pravo u jetru“, rekao je Kabrera. „Posle nekoliko sekundi, mislio sam da ću sigurno ustao, onda je bilo ‘deset’, i bio sam u fazonu’ ‘O, čoveče.’ Izgubio sam pojam o brojanju.“

„Borio sam se protiv neke velike opozicije“, rekao je Zepeda. „I osećam da sam jedan od vrhova divizije. Potražićemo priliku da postanemo svetski šampioni.“

Završio je: „Uradio sam domaći i sada je vreme da Oskar de la Hoja uradi domaći, stavi protivnika ispred mene i kaže mi u koje vreme i gde je igranka.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.