Devin Hejni krši pravila na 25 kilograma? Šta mu je u džepovima?

Devin Haney weighing in

Kontroverzna praksa Devina Hejnija da se dobro meri oko svog ugovorenog limita na dan borbe nedavno je dospela na naslovne strane zbog sage o Rajanu Garsiji.

Garsija tvrdi da je Hejni siledžija koji redovno pobeđuje protivnike slabije od sebe. ‘KingRy’ je naveo da je njegov rival okusio sopstveni lek kada ga je gojazna Garsija ispustila tri puta 20. aprila.

Zvezda Zlatnog dečaka je čak pozvala na istragu prakse, koja je označena nakon što je Hejni pobedio Regisa Prograisa u San Francisku. Kalifornijska državna pravila kažu da bokser ne može da pređe 15 odsto ugovorene težine u noći borbe. Zabeleženo je da je Haney bio 18% na 165 funti za super lagani bout (140).

Devin Haney rehidratira ispitan

Garsija je rekao: „Zašto upravna tela boksa i WBC- a, WBA, WBO-a i IBF-a ne iščekuju kako je Devin varao u većini svojih borbi tako što se nadovezao na legalno dobijanje na težini?

„Dvostruki standardi“, dodao je on.

Viktor Konte nadgleda program ishrane Hejni kao deo SNAC suplemenata. On kaže da svako ko veruje da je bivši WBC šampion bio toliko preko limita ne razmatra sve mogućnosti.

„Dosta neznalica govori o tome da je Devin Haney došao 25 kg preko za (ograničenje za) borbu Regis Prograis. Shvatite da u noći borbe, kada bokseri nakratko zagaze na vagu, imaju majice dugih rukava, pantalone i cipele na sebi sa ko zna čime sve u džepovima. Te težine nisu precizne“, istakao je Konte.

Malo je verovatno da će takva vrsta razgovora odvratiti Hejnijeve klevetnike od toga da više ne veruju da je to istina, ali niko ne može da nokautira Kontea koliko on podržava svoje klijente.

Dejna Vajt podržala Rajana Garsiju

Jedan čovek koji podržava Garsiju u njegovoj borbi protiv toga da bude poznat kao varalica narkotika je Dejna Vajt. Šef UFC-a je nedavno rekao da se uprljani dodatak oglašao o Garsiju i da ne veruje da je varao.

Nakon što je video Vajtove komentare, Garsija je odgovorio od tada. „Stručnjaci iz svih sportova i kategorija razumeju da sam prevaren, i to je bilo uprljano. Dakle, svi koji vagaju u glumi kako znaju treba da puste ljude koji ovo razumeju da govore. Morate da shvatite da Dejna Vajt ima prave stručnjake u toj oblasti“, naveo je Kalifornijac.

Jednogodišnja suspenzija od Njujorške državne atletske komisije nema načina da Garsija uloži žalbu, jer po sporazumu zabrana bude kraća nego inače. Zbog toga Garsija neće moći da se takmiči do 20. aprila 2025. godine, kada to ističe.

Od tada je izjavio da želi da se oproba u UFC-u pod Vajtovm borbenim barjakom. Međutim, zbog tekuće suspenzije, Garsija neće biti sankcionisan zbog borbe u bilo kom obliku.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.