Idealan datum i mesto za Vajldera protiv Okolija, ali postoji kvaka

Deontay Wilder vs Lawrence Okolie bridgerweight

Deontay Wilder dobija pukotinu na WBC tituli u bridžer kategoriji protiv Lorensa Okolija ima savršenu poziciju za sletanje ako se dogovori.

Nije tajna da bi Okoli protiv Vajldera bio mega-događaj u Velikoj Britaniji, potencijalno rasprodajući arenu. Međutim, Svetske bokserske vesti smatraju da bi borba bila idealna u sklopu okršaja Entonija Džošue sa Danijelom Diboom. Okoli, koji vodi kampanju pod boxxER transparentom, možda ima moć da ubedi Bena Šaloma da razgovara sa Edijem Hernom i Frenkom Vorenom o tome.

Šalom je uključen u događaj jer je Džošua Buatsi na računu protiv Vilija Hačinsona, koga Šeli Finkel, Vajldelova ko-menadžerka, ironično rešava, takođe. Zbog toga su se zvezde možda poravnale za Obračun na Vembliju ako par može da se pozame oko obavezne situacije sa Svetskim bokserskim savetom.

Kako je ekskluzivno rekao predsednik Mauricio Sulajman za Super Sport, Kevin Lerena je prvi u redu, što znači da bi Okoli i Vajlder morati brzo da krenu da pregovaraju o koraku u stranu na vreme za 21. septembar. Ako taj malo verovatan scenario ne bude u kartama, Vajlder protiv Okolija će verovatno sedeti na polici do 2025.

Do tada će Deontay Wilder imati 39 godina i verovatno će gledati u penziju.

Okolie mora da napadne dok je gvožđe vruće da bi imao priliku da obezbedi najznačajniju borbu sa 224 funte. Vajlder je povređen posle dva poraza, pa bi mu odmah pružio priliku za titulu uz dodatno obećanje da će se suočiti sa pobednikom meča Džošua protiv Duboe imao bi najveće šanse da zapečati posao.

Vajlder bi mogao da postane svetski šampion sa dve težine, što je jedan od njegovih snova kada je počeo da boksuje, pre nego što je imao poslednju pukotinu na najvećoj nagradi ovog sporta.

Lopta je bila na Vajlderovog terena, ali su samo Okoli i Šalom imali priliku da to ostvare za jesen. Turki Alalšik, koji organizuje događaj i veliki je navijač Deontaja Vajldera, samo povećava šanse u korist Amerikanca.

Ali to se može desiti samo ako „Bronzani bombarder“ želi brz povratak u akciju i nema ni jednu nogu od bokserskih vrata.

Stavovi izneti u ovom članku su mišljenja Fila Džeja. Saznajte više, pročitajte sve članke od iskusnog pisca boksa, a pratite na Tviteru @PhilJSuper Sport.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.