Gervonta Dejvis dokazala moć PPV-a kao KO rivali Hejni protiv Garsije

Gervonta Davis and Ryan Garcia

Gervonta Dejvis je još jednom dokazao da bi njegova plata po viđenju mogla nakon što su mediji obelodanili procene brojeva za njegov nokaut Frenka Martina.

Prema rečima bivšeg pisca Super Sport Dena Rafaela, Dejvis protiv Martina imao je 325.000 do 350.000 kupovina. Ovaj zbir je otprilike isti kao procena Stiva Kima za Devina Hejnija protiv Rajana Garsije.

Kim je na svom podkastu ‘3 Knockdown Rule’ rekao da je Haney vs Garcia uradio ispod 400.000 kupovina, za koje drugi veruju da su zapravo niže od Dejvisa.

„Što se tiče PPV-a, njihova (Zlatni dečak i Oskar De La Hoja) očekivanja da će ova stvar uraditi 600.000 do 700.000 i biti tvorac novca na blagajnama. Evo realnosti: rečeno mi je, i verujte ovom izvoru, da je ova stvar uradila ispod 400.000. Zato se Devin i Rajan žale na to gde nam je novac. Dobićeš svoj novac, samo ne novac koji si mislio.“

Sudeći po brojkama, očekivanja da će Haney protiv Garsije obaviti milion kupovina su preuveličana. Obojica od tada pitaju kada će doći njihov PPV garancija novca.

Kada je De La Hoja ponudio da potpiše Dejvisa na promocije Zlatnog dečaka nakon što je prekinuo veze sa dugogodišnjim rukovodiocem Flojdom Mejvederom, ‘Tenk’ je iskoristio priliku da kaže bivšoj funti za Pound Kinga da plati.

„Srećno Gervonti Dejvis. Vrata su uvek otvorena kod Zlatnog dečaka“, rekao je De La Hoja. Dejvis je odgovorio: „Ta deca (Hejni i Garsija) još uvek čekaju svoj novac.“

Nema opasnosti da će De La Hoja platiti ukupne iznose kada se zarada raščisti. Međutim, brojevi u desetinama miliona dolara možda neće biti predusretljivi. To je za razliku od Dejvisa, koji dobija većinu PPV novca za svoj događaj.

Reagujući na De La Hojin video u kojem žestoko kritikuje svoje antikvitete od Garsijine zabrane, Hejni je rekao: „Bla bla bla. Plati mi ostatak novca koji mi duguješ. Pokušavaš da sačuvaš obraz kao što milion koji Rajan mora da plati (od NYSAC kazne) ne ide direktno tebi. Ako je tako, ne uzimaj ga. Ne zaboravimo da te je GGG tužio i pobedio jer nisi pokušavao da mu isplatiš sav njegov novac.“

Hejni i Garsija će biti razočarani kako se odigralo celo njihovo unapređenje, od problema sa kartama do skandala sa drogom do neplaćivanja navoda. S obzirom na sve što je prošlo ispod tog mosta, priča o revanšu kada Garsiji istekne zabrana deluje malo preuranjeno.

Nesumnjivo je da će Garsija ionako uspeti da se vrati na 140 dok ‘KingRy’ nastavlja svoj produženi niz van ringa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.