Haney bi trebalo da ‘napravi pauzu’ nakon što je ‘pobedio’ Garsiju

Timothy Bradley on ESPN

Devin Hejni bi trebalo da napravi pauzu od ovog sporta posle prebijanja protiv Rajana Garsije uprkos tome što su vlasti brišući poraz iz njegovog rekorda.

To je mišljenje bivšeg svetskog šampiona sa dve težine koji je postao analitičar ESPN-a Timoti Bredli. ‘Pustinjska oluja’ misli da Hejni treba da preispita svoju karijeru nakon što ga je Garsija tri puta ispustila u Njujorku.

Bredli je garsiju takođe označio kao ‘varalicu’ i ‘pravog gubitnika’ u situaciji posle jednogodišnje suspenzije zbog neuspešnih doping testova.

„Hejni bi trebalo da napravi malu pauzu, batine koje je dobio“, rekao je Bredli za Fight Hype. „Sada je mentalno. Sada ga smatraju zlikovcem, gubitnikom. Iako je pravi zlikovac i pravi gubitnik Rajan Garsija.

„Verovatno to ne bi trebalo ni da kažem, ali tako je kako je. Ti već znaš kako se ja osećam, tako da ga čuvam samo 100.“

Bredli je dodao svoje viđenje garsije koja je dobila podršku navijača i nekih vrhunskih bokserskih kadrova. On je izjavio: „Šta mi to radimo? Zašto hvalimo ovog tipa? Tako je sada u društvu. Uzdižeš negativnost.

„Ne mogu da se nosim sa tim. Teško mi je da to razumem. Vidim kako ovaj tip radi i zbunio je sve. Ali na kraju dana, varao je. Doљao je preko teћine i uzeo taj ostarin ili kako god da ga zovete. U to nema sumnje. Upravo su testirali još jedan uzorak, i još uvek su ga našli tamo. Onda su ti izgovore izgovoreni, i svi su branili ovog klinca. Varao je! Menstruacija. Na kraju dana, zašto pokušavamo da zaštitimo ovo dete?

Devin Hejni sleteo na Rajana Garsiju
Devin Hejni sleće na Rajana Garsiju. Credit: Cris Esqueda

„Već sam rekao previše, ali tako je kako je. Svi me navukli na ovo“, zaključio je kontroverzni komentator.

Sada već bivši WBC super lajtmotiv titule, Hejni, imao je obaveznu narudžbinu protiv Šandora Martina, koju je negirao. Sada je neizvesno da li će ‘San’ krenuti u težini ili će ostati na 140 i juriti značajniji izazov.

Teofimo Lopez je jedno ime koje se pominje za potencijalni blokbaster. Međutim, mnogi vide Danija kao potrebu da mu olakša put nazad uprkos tome što je izneo želju da se bori sa Mariom Bariosom u velter kategoriji.

Što se tiče Garsije, njegova bokserska budućnost je na čekanju do 20. aprila, a borba u oktagonu se istražuje uprkos zabrani Njujorške državne atletske komisije. Ako Garsija podnese zahtev za borbenu dozvolu u bilo kojoj drugoj državi, malo je verovatno da će biti prihvaćena zbog njegove tekuće bokserske kazne.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.