Edi Hern: Bam Rodrigez je funta za funtu Top 5

Jesse Bam Rodriguez beats Estrada

Džesi ‘Bam’ Rodrigez kaže da mu je mesto u prvih pet na listi funti za funtu, nakon što je u subotu uveče u Feniksu pobedio meksičku legendu Huana Franciska Estradu, povrativši titulu svetskog superligaša WBC-a i pokupivši svoj prvi kaiš za Ring Magazin.

Rodrigez (20-0 13 KO) je počeo borbu agresivno i u trećem kolu, posrnuo je Estradu hrskavim aperkatom, sipajući ga u branioca titule, a naredna runda je bila još jedan veliki prodor za Teksašane, pošto je još jedan aperkat otvorio vrata za levu ruku koja je patosirala ‘El Galo’.

Međutim, kako je ‘Bam’ gledao da se kreće kroz zupčaničke i završava stvari pre polovine borbe, Estrada je imao krcatu kuću na nogama dok je prvi put u karijeri stavio 24-godišnjaka na palubu desnom rukom iz Estrade.

Rodrigez se odmah komponovao i završio rundu jako, a onda je usledio krunski momenat kada se sedma runda zatvorila, Bam je pustio bolestan šut tela levom rukom, onaj koji je zgužvao Estradu i video Rodrigeza kako skalpira trećinu od Četiri kralja superteških.

Posle borbe, Rodrigez i promoter Edi Hern obratili su se medijima u Centru za otiske stopala, da bi se osvrnuli na njegov uzbudljiv nastup, opin on je status funte za funtu i pogledajte šta bi sledeće moglo da bude.

„Ja sam ubica legendi“, rekao je Rodrigez. „Što je protivnik bolji, to bolje nastupam, uvek sam se tako osećao. Bilo je samo pitanje vremena kada će ga svet videti.

„Govorio sam da sam ovde na 115 kilograma za dve ili tri borbe, znam da postoji klauzula o revanšu sa Estradom tako da ako želi da prođe kroz to onda možemo da je vratimo, ako ne, želim pobednika Kazuto Joka i Fernanda Martineza. To je odlična borba, mislim da je Ioka možda malo previše tehnički za Martineza pa će izaći sa pobedom. Voleo bih da se borim u Japanu. Bio sam tamo nekoliko puta, bio sam u boksu tamo i drugačija je atmosfera tako da bih voleo da odem tamo i borim se protiv koga god.

„Estrada je legenda i ratnik i želeće da se vrati i pokuša da me pobedi, ali ja sam od sada samo sve bolji.

„Ocene su za mene prilično lude, mislio sam da dominiram u borbi, čak sam se i u rundi ispustio vratio sam se i završio rundu prilično jako, tako da su karte bile šokantne za mene ali to je boks, tako to ide i bio je to dobar posao što sam ga izbio odatle.

„Kada su me ispustili, postala sam previše nepažljiva. Robert mi je i ranije govorio da ostanem smirena i nastavim da radim ono što radim, ali sam se previše udobno osećala da bih bila iskrena, i bila sam uhvaćena sa odličnim pogotkom. Bio je to blic nokdaun, znao sam da kada padam, da se smejem i samo se vratim i da se drћim plana igre, to je samo iskustvo uиenja.

„Čukolatito sparing je bio savršen za ovaj kamp, tri puta je bio u ringu sa Estradom i poznaje Estradu bolje od bilo koga drugog. Veoma sam zahvalan za te runde i želim da dam povike Čokolatitu za one tri sparing sesije koje smo imali.

„To mi je najbolja pobeda do sada, kao što rekoh, on je legenda, bio je na rang listi za funtu veoma dugo tako da izaći na teren i dominirati nad njim onako kako sam ja to uradio, to mnogo govori o mom učinku i mom talentu.

„U početku me nije bilo briga za listu funti za funtu, ali kada su me stavili na to, desilo se nakon što sam pobedio Sanija Edvardsa i osećaj je bio bolji od pobede u borbi. Dakle, ostati na listi funti za funtu zajedno sa ostalim velikim borcima je иast. Pre borbe se pričalo o toj listi, naročito ako sam ga zaustavio, i definitivno sam u prvih pet funti za funtu.

„Borio sam se u Arizoni tri puta do sada, ovo je najveća. Feniks ima posebno mesto u mom srcu, volim da se borim ovde i atmosfera je bila luda.

„Oиinjeno je biti pomenut sa Naoya Inoue. Ja sam borac od 115 kilograma, a on na 122 kilograma, tako da to samo pokazuje koliko sam talentovan.“

„Bila je to neverovatna borba“, rekao je Hearn. „Osetio sam da bam dominira u prvom delu borbe ali onda se Estrada vratila sa nokdauna i pogledala da okrene borbu na glavu. Džesi se oporavio ali estrada se vratila u borbu, ali odjednom, snimak tela je bio apsolutno savršeno postavljen i nije mogao da diše, nije mogao da ustane, i bio je to zapanjujući kraj zapanjujuće borbe.

„Estrada je bio napolju neko vreme tako da ponekad pomislite da bi moglo da mu potraje da uđe u meč, a veoma dobar finišer je El Galo, posebno niz leđa pravo. Pa me nije iznenadilo što ga je Džesi oštro kritikovaoRani delovi, ali sam se iznenadio da ga je povredio tako rano. Ali Džesi je izgledao veoma srdačno večeras i sa 24 godine, stvarno gradi svoju snagu.

„Problem sa nižom težinom je što često ne dobijaju poštovanje viših. Za mene, Džesija treba pomenuti sa Terensom Krofordom, Inoue, Usykom. Prošao je kroz Kuadras, prošao kroz Rungvisai, zaustavio Edvardsa, KO’d Estradu. Veж je na listi funti za funtu, ali mislim da je sada najbolji 5 funti za funtu. Ima 24 godine, ima još 4-5 godina svog najboljeg, i čast nam je da ga zastupamo.

„Videli ste publiku unutra, mi smo u Feniksu, ne u San Antoniju, a koliko god meksikanaca bilo unutra, Bam je imao ogromnu podršku i on je prava zvezda. Revanš je tu, postoje prilike u Japanu, eto prilike da se vratimo u San Antonio i takođe da se vratimo u Finiks. Budućnost je svetla, želi da pokuša da ujedini diviziju, El Galo ima opciju za revanš i videćemo kako će se to odigrati“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.