Otkriven datum Gervonta Dejvis protiv Lomačenka, KO na kartama

Gervonta Davis vs Lomachenko WBN

Gervonta Dejvis protiv Lomačenka je na programu, rekao je trener Keni Elis, koji je otkrio datum ujedinjenja blokbastera u lakoj kategoriji.

Prema Elisovim rečima, koji već proučava Ukrajinca, borba će se dogoditi 24. novembra. Svetske bokserske vesti shvataju da je Las Vegas favorit za borbu.

Dejvis će ciljati još jedan pojas za svetsku titulu uprkos činjenici da je rekao WBA da ga ne uzdiže sa pozicije redovnog šampiona do punopravnog čuvara titule. WBA je ipak to uradila, a sada „Tenk“ gleda u drugi kaiš.

Pregovori između Top Ranka i GTD Promocije su u toku otkako je Dejvis pobedio Frenka Martina. Ako borba bude finalizovana za datum kada je Elis pomenut ili neki drugi znak u kalendaru, Dejvis protiv Lomačenka će biti Pay Per View saradnja između oba promotera.

Elis je izložio svoju rešenost da razradimo Lomačenka mesecima unapred. Prema rečima trenera, spreman je da sprovede plan kako da Dejvis postane prvi borac koji je zaustavio Lomačenka u celoj karijeri.

„Učim Lomačenka“, reče Elis. „On zadaje paklene (mnogo) udaraca tokom ruke. On donosi levu nogu paralelno kada baca levu ruku i bori se na nagnute noge, ponekad padajući iz ravnoteže. On je odličan amaterski bokser.“

Prelamajući se iz faze dva u fazu tri, Elis je dodao: „Proučavam Lomačenka. Zašto ovi Lomačenko odjednom iskaču video snimci? Da li bi trebalo da zastrašuju? Neće vidjeti
dvanaesta runda sa Gervontom Dejvis. 24. novembra, ‘Lemon-Chenko’ će biti uništen.“

Lomačenko je preuzeo IBF titulu pobedom nad Džordžom Kambososom juniorom u maju. ‘Loma’ je otputovala u Australiju da završi posao, otvorivši veliki okršaj sa Dejvisom.

Konsenzus je bio da se Dejvis nikada neće boriti protiv Lomačenka. Međutim, uverenje da su titule važnije konačno je pogodilo Akord sa Dejvisom. Činjenica da Lomačenko ne gleda svoj vrhunac možda ima veze i sa Dejvisovom spremnošću da potraži sudar.

Ako borba prođe u novembru, to bi mogao da bude prvi značajan korak ka tome da pobednik postane potpuno neprikosnoven 2025.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.