Deontay Wilder dobio WBC zeleno svetlo za snimak titule u bridžr kategoriji

Deontay Wilder vs Lawrence Okolie bridgerweight

Bivši vladar teške kategorije Deontaj Vajlder dobio bi odobrenje za snimak WBC titule u bridžir kategoriji, rečeno je Svetskim bokserskim vestima.

Super Sport je zatražio od predsednika Svetskog bokserskog saveta Maurisija Sulajmana o Vajlderovoj potencijalnoj zahtevu da se obračuna sa aktuelnim šampionom Lorensom Okolijem. Pitanje je usledilo posle spekulacija o Vajlderovu budućnost u ovom sportu bez prilike da se bori za glavnu nagradu ovog sporta.

Nije tajna da Vajlder može da zaradi 224 funte ili čak da padne nisko kao kruzer. Zbog toga „Bronzani bombarder“ ima dve opcije za šampionsku priliku ako odluči da nastavi boks.

Zbog Vajlderovog stajanja sa telom za sankcionisanje, podobnost da postane dvostruki vlasnik svetske titule, kojoj bi Sulajman dao zeleno svetlo u bilo kojoj diviziji, mogla bi da bude prevelika da bi američki muljatura propustio.

Okolie ima obavezno da se prvo pozabavi Kevinom Lerenom. Ipak, jednom kada se to naрe u knjigama ili ako se dogovori korak po strani, Vajlder bi odmah mogao da ospori drugu svetsku titulu.

Upitan o borbi, Sulajman je ekskluzivno rekao za Super Sport: „Lorens Okoli je naš šampion i ima obaveznu borbu protiv privremenog šampiona Kevina Lerene. Međutim, ako Lorens Okoli i Deontaj Vajlder postignu sporazum, to bi mogla da bude mogućnost.“

Trener Joe Gallagher, koji je nadzedio Okolijevu pobedu nad Lukašom Rozanskim da prisvoji zeleno-zlatni pojas, bio je na brodu sa Vajlderovom borbom u ringu posle poslednjeg zvona,

„Tamo se vodi dobra borba za ujedinjenje, a ima i manjih teškaša“, rekao je Galager za Skaj Sports. „Deontay Wilder je samo petnaest i po (kamenje), a tegovi teškaša, Lorens je trenutno tu.

„Voleo bih da vidim kako to ujedinjuje sa WBA šampionatom, a zatim da pređe u teške kategorije“, dodao je on.

Analitičar Džordž Grouvs je dodao: „Mislim da je, možda, Vajlder vrsta lika koji kaže: ‘Ja sam tako veliko ime, ja sam bivši svetski šampion u teškoj kategoriji, ne mogu da vidim da ću u skorije vreme dobiti priliku za svetsku titulu u teškoj kategoriji, ali zašto ne bih postao svetski šampion sa dve težine boreći se u bridžer kategoriji?'“

Vajlder, koji se ikada borio niže od teškaša, u ovom trenutku ostaje autsajder. Rodom iz Tuskaloose nije nagovestio da će ikada razmišljati o prelasku u bridžer kategoriju. Međutim, 38-godišnjak jeste pokazao interesovanje za borbu na kruzer kategoriji pre nastanka in-between težine.

Stoga, ako se pojavi prava ponuda, verovatno od Turkija Alalšika, Vajlder će možda imati još jednu priliku za slavu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.