Deontay Wilder’s misteriozni prvi nokdaun ‘uvrnut’ kao nelegalan

Deontay Wilder knockdown vs Harold Sconiers

Deontay Wilder osporava svoj prvi zvanični nokaut uprkos tome što su mnogi verovali da mu je to drugi u karijeri protiv Harolda Sconiersa.

Vajlder tvrdi da ga je ispustio nedozvoljen udarac kada je pao zbog, kako mnogi veruju, nastavak Dastina Nikolsa. Bivši svetski šampion u teškoj kategoriji slegao je ramenima svoj prvi koš i odbrojao nokdaun kao zečji udarac koji nije učinio mnogo da zaustavi njegov napredak.

Međutim, čovek koji je zadao taj udarac opovrgava te tvrdnje u meri u kojoj ostaju sumnje oko toga da li je Vajlder bio u padu duže od deset sekundi ili ga je samo zvono spasilo. Snimak tuče je misteriozno nestao posle toga.

Pogačice su se borile protiv Vajldera 2010. Nakon što je i sam odbačen, Sconiers je pustio svemogući zamah da spusti „Bronzani bombarder“ prvi put u karijeri. Mnogi takođe kažu da je Nikols ubio Vajldera. Zbog toga je Sconiers mogao biti drugi.

Pored toga, Sconiers je u to vreme bio putnik sa 20 poraza. A kada su ga kasnije u karijeri pitali o tome kao svetski šampion, Vajlder je negirao da je to bio čist pogodak.

„Rano u karijeri, ispao sam“, rekao je Vajlder za Uvodni kiks na WNSP-FM 105.5. „Dobio sam zečji udarac u vrat. Kada se udarac dogodio istog trenutka, vrat je počeo da mi otiče. Tamo je bio čvor. To je bio osećaj zatamnjenja.

„Dok sam se vratio, sudija mi je bio u facama. Bio sam u fazonu, „Šta se dešava?“

Govoreći o okršaju u Fantazi Springsu, Sconiers je bio razočaran Vajlderom ali je pokušao da mu vrati nokdaun uprkos tome što nije bio potpuno siguran. Iako mu je sećanje na incident izbledelo, Sconiers i dalje veruje da je zaslužio da odbaci Vajldera.

„Naravno, ne mogu sa sigurnošću da kažem (bio je to zečji udarac) sada“, priznao je Sconiers za SportBible. „To mi definitivno nije bila namera. Ja, znaљ, u svom srcu, verujem da je to bio иist pogodak. Ali kao što rekoh, glava mi je bila pognute glave. Umakao sam u punč.

„Tako da nisam ni video pucanj kada je sleteo. Da li je moguжe da je to mogao biti zeиji udarac? Moguće je. Znaљ, zato љto se naginjao ka tome. Dolazio sam do vrha, ali u isto vreme, bilo je mnogo podsticaja za njih da to kažu, čak i da nije.

„Dakle, neću da napadam niиi karakter i da kaћem da laћu.“

O tome zašto je Deontay Wilder možda emitovao svoj pogled na zečji udarac, Sconiers je zaključio: „Mnogo toga je u igri jer su tako videli posle toga.

„Umovi ljudi nekako izvrću (ili) okreću stvari onako kako žele da vide ili način koji za njih ima smisla. Ali mislim da ga nisam udario zečjim udarcem. Ipak, ne mogu to da osporim sto posto.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.