Očekuje se da će se Majk Tajson povući iz borbe Džejka Pola

Mike Tyson vs Jake Paul pose

Klevetnici borbe očekuju da se Tajson povuče iz suočavanja sa Džejkom Polom 15.

Nekoliko teoretičara zavere veruje da su sve smislili i da Pol već favorizuje potencijalni revanš sa Huliom Cezarom Čavezom juniorom ili nekim drugim protivnikom poput Tomija Fjurija. Polov pretpostavljeni plan će videti tonu publiciteta postavljenu na njegovo ime za netfliksovu saradnju krajem jeseni. Međutim, nekoliko meseci pre borbe, jedan skeptik vidi prebacivanje protivnika na vrh karte.

Rekli su, „Džejk Pol se zapravo neće boriti protiv Majka Tajsona. Džejk Pol zna da će ga svet s**** kao lud za borbom, što će mu doneti mnogo očiju.

„Majk Tajson će se povući iz borbe, a neko koga bismo zapravo želeli da vidimo kako se bori sa Džejkom, kao što je Fjurijev revanš, verovatno (zauzmu će njegovo mesto). Samo misao.“

Nekoliko odgovora na tužbu složilo se sa konstatacijom, na šta je jedan odgovorio: „Nadam se da je tako“. Istovremeno, drugi je postavio zvaničan plakat koji je bio upravo isti kao aktuelni plakat ali sa Fjurijem umesto sa Tajsonom.

Treći je rekao: „Trebalo bi da se povučeš samo zbog svog zdravlja, Majk. Vidim da imaљ pokrete, tehniku i snagu, ali ne znam da li жe иetiri runde dok ti neko uzvrati biti dobre.

„Sećam se da si rekao da to radiš zbog novca, ali čoveče, nemaš više šta da dokazuješ.“

Sumnje oko Tajsona čak i trening za borbu nastavile su da psu bivšeg šampiona u teškoj kategoriji, pre nego što je čir na želucu pogurao borbu četiri meseca unazad. Pre toga, snimci iz teretane naišli su na sumnju uprkos tome što je bokserska legenda pokazala svoj pocepani stas i ponovo u intervjuu prepunom znoja u emisiji Dejmon Eliot.

Posle bolničarskog tretmana zbog problema sa stomakom, Tajson je ponovo smanjio i izgubio veći deo svog dela. Tajsonov novi kamp će ponovo ući u pun zamah, ali ostaje mnoštvo sumnjičavaca koji stoje u redu da stave borbu pod mikroskop.

Jedan od onih koji Tajsonove video klipove iz teretane vide samo za promociju je bivši svetski šampion, Iše Smit. Jedan od njih IBF vladar je rekao: „Majkovi puni treninzi se sastoje od udaranja jastučića za kamere.

„Nema konopca za preskakanje, nema sparinga, nema rada sa torbama, nema brze torbe i nema trbušnjaka. Onda daje otrcanu a** izjavu na kraju za kamere.“

Penzionisana superzvezda Šejn Mozli gledao je konferenciju za medije i postavio pitanje zašto Tajson nije bio u uobičajenom raspoloženju pre velike borbe.

„Da li ti je Majk Tajson izgledao srećno u susretu sa Džejkom Polom? – To sučečevanje Između Majka Tajsona i Džejka Pola delovalo je hladnije nego što sam mislio. Osim što se klinac raspitivao za brojanje tela“, našalio se on.

U međuvremenu, nije se samo Tajson povukao iz borbe koja je dobila neko sumnjivo vreme emitovanja na internetu. Konačni komentator je izjavio: „Džejk Pol će lažirati povredu i povući se iz trke, zar ne?“

Čak i Pol kaže da nije siguran da li će se Tajson vratiti u ring posle svega što se desiti u poslednjih nekoliko nedelja.

„Ako Majk Tajson želi borbu, biće mi čast. Moram to da uradim. Svi se samo molimo i nadamo da je sve dobro i da ostaje zdrav. To je pre svega.“

Pol takođe mora da prođe kroz opasnog udarača Majka Perija pre nego što se dočepa Tajsona. Možda neće imati drugog izbora nego da sam otkaže planove Tajsonu ako izgubi.

Ko prvi trepće?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.