Manny Pacquiao izgleda senzacionalno uoči pokušaja svetskog rekorda

Manny Pacquiao in training 2024

Meni Pakiao izgleda senzacionalno u teretani dok filipinska legenda namerava da obori svoj rekord svetske titule u narednim mesecima.

Svetski šampion sa osam kilograma u razgovorima će se suočiti sa Mariom Bariosom za WBC šampionat u velter kategoriji tri godine posle poslednjeg profesionalnog okršaja. Pacquiao treba da dobije specijalnu nadoknadu od strane WBC Rankings Boarda uprkos porazu od Jordanisa Ugasa 2021. Pakiaoov izuzetan rekord karijere i status u tom sportu pružiće mu poslednju priliku na svetskoj kruni.

Ako bude uspešan, Pakvajo će oboriti svoj svetski rekord za pet godina, pobedivši Kita Turmana kao najstarijeg vlasnika titule od 147 funti u 2019.

Odjujući nedavno na trening, Pacquiao je već u toku uprkos godinama koje je napredovao.

Njegovo kretanje i refleksi brzog munje ostaju uprkos tome što već neko vreme nisu u akciji. Pacquiao dokazuje da su godine samo broj dok se priprema da se suoči sa šampionom šesnaest godina mlađim.

Dvadesetdevetogodišnji Barios je podignut na punopravnog šampiona posle odluke SBC-a da Terens Kroford bude „šampion u pauzi“ uoči svoje super velter kategorije 3. Barios je branio prelaznu verziju, koju je ironično dobio protiv Ugasa na donjem vešu Canelo protiv Munguia prošlog meseca.

Teksašanin je impresionirao kada je pobedio brata Markosa Maidana Fabijana jednoglasnom odlukom.

Suočavanje sa Pakvajoom neće biti samo visoka karijera za Bariosa, već će predstavljati i njegovu prvu odbranu kao bonafide svetskog šampiona. Međutim, sudeći po gorenavedenom snimku iz teretane, Pacquiao neće biti navalentan za mlađeg vladara velter kategorije.

Kao što su Svetske bokserske vesti prve izvestile, Pacquiao protiv Barriosa je u redu za Las Vegas u oktobru ili novembru, a domaćin će biti MGM Grand ili T-Mobile Arena. Pacquiaoova dugogodišnje pripadnost MGM Grand Garden Areni mogla bi da prevrne lestvicu u tom pravcu, pogotovo što će se borba udvostručiti kao njegov Labud iz Nevade.

Ostalo je samo da obe strane finalizuju lepše tačke pregovora, s obzirom da je Super Sport takođe izvestio da je ove jeseni postignut dogovor o blokbaster događaju u prestonici borbe u boksu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.