Borba Majka Tajsona protiv Džejka Pola u daljoj opasnosti od kolapsa

Jake Paul vs Mike Tyson vs Mike Perry

Borba Majka Tajsona sa Džejkom Polom već je bila ugrožena, ali sada se kontroverzni događaj suočava sa još jednom ozbiljnom pretnjom.

Nakon što je odložen na četiri meseca od jula do novembra zbog Tajsonovog stomačnog problema, Pol je nedavno priznao da se borba dešava samo ako je bivši šampion u teškoj kategoriji i dalje želi.

Međutim, Pol se privremeno borio na prvobitni datum protiv Majka Perija, stavljajući svoje šanse da se ikada suoči sa Tajsonom. Peri, borac za bareknukle koji je naklonjen pobedi Pola, kaže da će okončati borbu sa Tajsonom jednom za svagda.

„Pokušavam da mu upropastim celu tu stvar. Želim da vidim da li će mi ga ponuditi nakon što nokautiram Džejka“, rekao je Peri za UFC analitičar Majkl Bisping. Mogli bi da budu u fazonu, ‘Hej, hoćeš li da se boriš sa Majkom Tajsonom na Netfliksu?’ To je prava pobeda ovde. Ako to zaustavim, ali ne želim da povredi ni Majkove džepove.“

Dodao je: „Mogao bih da uđem unutra i da se krećem sa njim. Ako Majk ne može da me nokautira, što ne znam – možda će moći da me povredi prilično dobro, onda ću biti negativac ako budem dobar protiv starca.“

Pobeda za Perija je velika sumnja da će biti dovoljna Netfliksu da zameni čoveka sa koga su prvo uradili posao. Kako svetske bokserske vesti to razumeju, aranžman je Pol protiv Tajsona ili ništa.

Međutim, perijem nokautiranjem Pola završava se svaka nada da će se Tajson zauvek boriti. To je ako „Najgadniji čovek na planeti“ dobije medicinsko odobrenje da se bori 15.

U izjavi za Njujork Post, Pol je naveo da će se planirani naslov dogoditi samo ako Tajson da zeleno svetlo.

„Ako ga Tajson želi, ja sam dole“, rekao je Pol za Post. „Ključevi su u njegovim rukama. Bila bi mi иast da uрem tamo sa njim. Kaže da je dobro (uprkos problemu), kaže da je spreman, i sve te stvari.

„Ako Majk Tajson želi borbu, biće mi čast. Moram to da uradim. Svi se samo molimo i nadamo da je sve dobro i da ostaje zdrav. To je pre svega.“

Teksaško odeljenje za licenciranje i propise nastavlja da prati Tajsonov oporavak i unapred će doneti konačnu odluku o situaciji. Trenutno, Tajson ostaje licenciran za borbu, zabranjujući bilo kakvo štucanje u poslednjem trenutku.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.