Manny Pacquiao u ogromnom stanju, izgleda munjevito brzo u 45-oj

Manny Pacquiao uppercut training

Manny Pacquiao izgleda munjevito brzo i u izvanrednom stanju dok se bokserska legenda sa osam kilograma priprema za povratak u ring sa 45 godina.

Pacquiao naporno trenira za dve predstojeće borbe, od kojih će ova druga izgleda biti WBC titula u velter kategoriji protiv Marija Bariosa. Svetske bokserske vesti pomno su pratile priču, što je 31. maja saopštilo vest o toj mogućnosti.

Od tada, trener Bariosa Bob Santos, Pacquiaoova desna ruka Šon Gibons i predsednik WBC Mauricio Sulaiman potvrdili su za Super Sport da borba teče po planu.

‘Pac-Man’ je sada u kampu dok se prvi put priprema za egzibicionu borbu nasuprot rizinog šampiona u perjanici Čihira Suzukija 28. Kada se ta borba naрe u knjigama, Pakiao жe se koncentrisati na pobedu nad svojim najstarijim љampionom u velter kategoriji za pet godina.

Barios je punopravni šampion posle odluke WBC-a da uzdigne Terensa Kroforda na ‘Šampiona u pauzi’ nakon što se ‘Bud’ popeo na 154. Trener Bob Santos rekao je za Super Sport na putovanju u svoju teretanu u Las Vegasu da se Pacquiao protiv Barriosa približava.

„Svi idemo napred, u to nema sumnje“, rekao je trener godine za Super Sport Alan Doson 2022. „Samo je pitanje sastavljanja mesta gde će biti borba i svih malih detalja tu i tamo. Ali Meni želi borbu, a Mario želi borbu.“

Santos je dodao: „Znam da Pakvajo ima egzibicionu izložbu, ali već je počeo da trenira za Marija. Samo je pitanje koji će tačan broj biti, ko će pristati na šta i gde će biti borba. Biće (verovatno) na jesen… Oktobar, novembar.“

Sudeći po snimku, Pakvajo je i dalje u ogromnoj formi za svoje godine uprkos tome što je izgubio poslednju borbu i trogodišnju pauzu. Niko ne može da sumnja u njegovu ambiciju i nagon da stvara istoriju dok Super Sport Borac decenije od 2000.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.