Devin Hejni izgubio WBC titulu zbog odbijanja ponude od 2,4 miliona dolara

Devin Haney with WBC belt

Devin Haney više nije WBC šampion u lakoj kategoriji posle nedavnog odbijanja ponude zvezde za funtu.

WBC je naredio neporaženom šampionu sa 31-0 više kilograma da se suoči sa Špancem Šandorom Martinom kao obaveznim izazovom za ovo leto. SBC je otvorio ponude za pokretanje borbe, s obzirom da nije bilo inicijalnih razgovora.

U preokretu, samo se Top Rank nadmeće za borbu, a Hejni se preispituje zašto promoter Edi Hern, sa kojim je ranije radio, nije pokušao da organizuje borbu. Ponuda Top Ranka od 2,4 miliona dolara je stoga prihvaćena, a Hejni će zaraditi oko 1,7 miliona dolara ako pobedi u borbi.

Hejni nije pokazao interesovanje da preuzme dogovor i ostavio je WBC bez izbora nego da reaguje.

Devin Haney – WBC šampion u pauzi

„WBC je primio nekoliko specifičnih zahteva u vezi sa svojom Super Lajtmotiv divizijom. Razmatranje tih zahteva od strane Upravnog odbora SBC rezultiralo je njenim presudama navedenim u nastavku.

„Svetski šampion u super lakoj kategoriji WBC Devin Hejni zatražio je da bude stavljen u status šampiona u pauzi. Upravni odbor WBC-a jednoglasno je odobrio zahtev šampiona Hejnija i proglasio ga svetskim šampionom WBC-a u pauzi.

„Istovremeno, Bord guvernera WBC proglasio je aktuelnog privremenog svetskog šampiona Alberta Puela za svetskog šampiona u super lakoj kategoriji WBC- a. Prema svojim Pravilima i propisima, WBC će narediti slobodan pregovarački period za obaveznu odbranu titule šampiona Puela od WBC-ovog izazivača sa brojem jedan i obaveznog kandidata Šandora Martina.“

Sa Puelom protiv Martina na horizontu, WBC je takođe imenovao sledećeg izazivača u redu.

„Geri Antuan Rasel je uputio peticiju da Upravni odbor SBC-a razmotri mogućnost da mu se odobri momentalni revanš protiv sada šampiona Puela u svetlu Raselovog veoma konkurentnog i tesnog gubitka odluke. Posle pažljivog razmatranja, WBC je dao indirektan revanš, što je omogućilo Raselu da se bori sa pobednikom sada naručenog okršaja između šampiona Puela i Šandora Martina.

„WBC će obezbediti ispravke vezane za status podele ako i kada primi i pregleda dodatne peticije i donese bilo kakvu odluku.“

Velter kategorija

Tražeći od WBC-a da zadrži neki status sa telom za sankcionisanje, Hejni će se verovatno vratiti na 140 funti u nekom trenutku. Bilo je priče o selidbi u velter kategoriju zbog okršaja sa Mariom Bariosom, koji je bio neuspešan, „San“ bi potom mogao da se vrati u super laku kategoriju i izazove onoga ko je u to vreme bio vlasnik titule.

Njegov status ‘Šampion je Pauza’ mu pruža tu priliku kad god je spreman.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.