Darius Fulghum je napumpan u prvu emisiju 25 juna

Darius Fulghum returns June 25

Neporaženi perspektivni super srednja kategorija Darius „DFG“ Fulghum (11-0, 10 KO) je napumpan da vodi svoj prvi šou 25.

„Izuzetno sam blagosloven što sam počeo da se probijam do većih faza i boljih imena“, prvi put je Fulam govorio o glavnoj liniji. „Divizija od 168 funti ima dosta vrhunskih boraca koji se kreću napred i sva četiri (glavna) pojasa za svetsku titulu (33-godišnji Canelo Alvarez je neprikosnoveni, ujedinjeni svetski šampion u super srednjoj kategoriji) biće na dohvat ruke. Stavljam sebe u dobru poziciju da zgrabim jednu od tih titula. Moj tim (Golden Boy Promotions i 3 Point Management) rade dobar posao, pokazujući koliko veruju u mene.“

Elis je postao čuvar kapije u super srednjoj kategoriji, a on bi trebalo da bude najteži test do sada za 27-godišnjeg Fulama, koji se borio u 13 mečeva manje i 83 manje rundi od Elisa, koji se bori iz Lin u Masačusetsu. Elisov brat je svetski velter kategorija Rašidi Elis (24-1, 15 KO) i njihova sestra Rašida Elis bila je olimpijka 2020. Takođe je bila član tima SAD pre nekoliko godina kao, ironično, Fulghum.

Elis nije bio aktivan poslednjih nekoliko godina, borio se samo četiri puta u skoro četiri godine. Ali njegova poslednja tri protivnika su neporažena kao Fulghum: produžio je tada 23-0 (20 KO) David Benavidez u 11. kolu protiv aktuelnog WBC Privremenog šampiona lake teške kategorije, odveo aktuelnog šampiona WBC Continental Americas Super Srednje kategorije Kristijana Mbilija (19-0, 18 KO) punih 10 rundi zaustavio ga je u četvrtom kolu Erik Bazinjan (30-0, 21 KO).

Tokom svoje 12-godišnje profesionalne karijere, Elis je uznemirio ruskog olimpijca Matveja Korobova (28-3-1, 14 KO) tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, pored borbe sa Juniorom Youmanom (13-0, 9 KOOs) nerešenim rezultatom 10 rundi.

„Imam san i on mi je druga osoba na putu“, prokomentarisao je Fulghum o svom sledećem protivniku. „On je dobar, izdržljiv momak koji je bio protiv mnogo dobrih momaka. Odličan test za mene. Vidim ga kao izazov i to je ono što želim.“

Fulam je, boreći se iz Hjustona, pokazao konstantan napredak od svog profi debija 12. decembra 2021. godine.

„Naučio sam kako da tempiram sebe, što će biti dragoceno ulazeći u ovu borbu“, zaključio je Fulghum. „Naučio sam i svoj proces, pripremajući se za borbu, fizički i mentalno, i šta da izbegavam. Takođe, baveći se medijima jer je bilo više pažnje sa svakom mojom borbom.“

Fulghum je bio odlikovani amaterski bokser, rangiran kao no. 1 u SAD kao teškaš, uprkos tome što se kao profesionalac borio kao super srednja kategorija. Osvojio je glavne počasti na Nacionalnom turniru zlatnih rukavica 2018. i 2020. godine na Olimpijskim timskim iskušenjima SAD, oba velika amaterska dostignuća ostvarena dok je zarađivao diplomu medicinske sestre sa Univerziteta Prairie View A & M.

Fulghum sarađuje sa 3 Point Management (3 PM), koji ima sve veću štalu nadarenih boksera uključujući svetskog šampiona u WBA krstareću kategoriju Gilberta „Zurda“ Ramireza (46-1, 30 KO), svetski izazivač titule u super kategoriji Džon „Scrappy“ Ramirez (13-1, 9 KO), bivši WBA međukontinentalni šampion u lakoj kategoriji Karim „Vrhovni“ Heket (12-1, 6 KO) i nepobeđeni nadežda u teškoj kategoriji Zek Spiler (5-0, 4 KO).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.