Manny Pacquiao može završiti karijeru sa ‘legacy fight’ WBC džokerom

Manny Pacquiao praying

Manny Pacquiao može da potpiše svoju karijeru sa znakom uzvika pobedom nad Mariom Bariosom za WBC titulu u velter kategoriji.

To je mišljenje desne ruke poslanika Promocije Šona „Knucklehead“ Gibonsa, koji je podstikovao put za Pakvajoa do malo verovatne šampionske prilike. Uprkos tome što je tri godine odleđio i izgubio prošli put protiv kubanskog čuda Jordanisa Ugasa, Pakvajo je zaobilazio WBC džokera kako bi izazvao sadašnjeg vladara Bariosa.

Svetske bokserske vesti, koje su prvi izvestile o celoj priči 31. Za sada se čini da su u avionu Gibons, Bariosov trener Bob Santos, trener Pakvajoa Marvin Somodo i predsednik Svetskog bokserskog saveta Maurisio Sulajman.

Gibons želi da se obe strane dogovore oko uslova pre nego što izlože borbu promoteru.

„To je odavanje poštovanja WBC-u. Znaš Meni, on voli da se bori. Daжe svojih 100% u ringu. To bi bila njegova zaostavština ako se desi“, rekao je Gibons za Filstar.

„Barios je solidan, kvalitetan borac koji je pobedio Ugasa“, dodao je Gibons. „Mislim da ga je lako pogoditi. Igraće na Meniju. To je pobednička borba za Meni.

„Kada su ga pitali o Mannyju za љanse protiv Kroforda, struиnjaci su bili mama. Ali kada ih pitaju za Manny-jeve љanse protiv Bariosa, dobro su. Hajde da saznamo da li postoji promoter koji je voljan da ga organizuje.“

Pacquiao bi poиeo kao slabiji za pobedu zbog svojih godina, neaktivnosti, i иinjenice da je Barrios izgledao impresivno proљli put protiv Fabijana Maidane. Međutim, činjenica da je Barios izgubio od Kita Turmana, čoveka koga je Pakvajo porazio sa 40 godina i postao najstariji 147.

„Pac-Man“ жe imati 45 godina dok se borba ne desi. Bez obzira koliko je bokser jedinstven, oni ne mogu da se poklope sa Vremenom oca. Taj entitet je od tada ostao neporažen kad god neko pokuša da nadmudne svoj doček u tom sportu.

Ono što će događaj dati Pacquiaou je završetak. Način poraza od Ugasa i činjenica da je bio kasna zamena za Erola Spensa juniora 2021. godine ostavili su kiseo ukus. Pacquiao je, zaista, imao slobodno veиe. Ali saznanje da će mu ovo biti poslednja šansa trebalo bi da pruži dodatnu prednost filipinskoj superzvezdi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.