Moises Calleros – mrtav na tri meseca – zabranjen na četiri godine

Moises Calleros weighs in

Anti-doping agencija Velike Britanije potvrdila je da su u ponedeljak zabranili Mojzeu Kalerosu četiri godine. Jedini problem sa tom sankcijom je činjenica da je bokser umro u martu.

Kaleros je izgubio od osvajača zlatne olimpijske medalje Galala Jafaija u aprilu 2023. u O2 Areni u Londonu. Tuča se dogodila u donjem vešu pobede Entonija Džošue nad Džermejnom Frenklinom.

Posle toga, Kaleros je navodno bio pozitivan na kokain. Posle dugotrajnog procesa, UKAD je inicirala suspenziju ovog meseca. Nažalost, zakasnili su tri meseca.

Nakon što se u decembru vratio pobedničkim putevima protiv Džerarda Morena na domaćem tlu, Kaleros je navodno ubijen manje od tri meseca kasnije, 1. marta 2024. godine. Detalji njegove smrti sa 34 godine su nejasni, sa samo nekoliko forumaških postova. Na Calleros’s Wikipedia stranici piše da je preminuo.

Nema znakova sankcije prilikom provere na sajtu UKAD-a za potvrdu. Stoga je neko u organizaciji verovatno obavešten o velikoj grešci.

Veteran u kategoriji muva, koji se pohvalio sa 37 pobeda iz 49 udaraca, bio je poznat kao ‘Taz’ i bio je cenjen u svom rodnom gradu Montereju. Jednom se borio za svetsku titulu kada je izazvao Hulija Cezara Martineza za WBC titulu 2020. Martinez ga je zaustavio u dve runde.

Nažalost, njegov život je skraćen mnogo pre vremena, i ta grudvica na njegovoj kopiji neće biti primenljiva zbog njegove prerane smrti.

Svetske bokserske vesti trenutno pokušavaju da u potpunosti razjasne okolnosti oko Kalerosove smrti zbog, kako se čini, nedostatka informacija sa svih strana novčića.

Ako neko zna bilo kakve detalje o tome kako je Mojzes Kaleros umro, molimo vas da kontaktirate Super Sport contact@worldboxingnews.net.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.