Flojd Mejveder opisuje borbu Majka Tajsona kao ‘krađu novca’

Floyd Mayweather Heist Tour and Paul vs Tyson

Flojd Mejveder izneo je svoje mišljenje o borbi Džejka Pola protiv Majka Tajsona uoči događaja 15.

Mejveder, koji je 2017. godine započeo modernu predstavu o ne-bokserima koji se suočavaju sa profesionalcima protiv UFC zvezde Konora Mekgregora, odbio je da obori borbu. Svetski šampion sa pet kilograma otišao je čak do odbrane Pola i Tajsona, uz to što je pohvalio Jutjubera zbog razmišljanja unapred.

Preduzetniku Mejveder promocije nije strana polemika oko njegovih egzibicionih borbi. Mejveder događaj nazvao je svoj predviđeni raspored „whistle-stop“ za 2023/24 ‘The Heist Tour’ nakon što je naveo da uzima novac iz banke boksa kako želi.

Ta turneja nije uspela da se ostvari bez objašnjenja dok Mejveder čita da se suoči sa Džonom Gotijem III po drugi put za nešto više od godinu dana ovog avgusta. Mejveder kaže da niko ne može da sumnja u Pola zbog njegove sposobnosti da zaradi novac.

„To što on radi (protiv Majka Tajsona) je nekako kul. Ako može da nastavi da krade novac, a oni mu odgovaraju onako kako mu odgovaraju, ne mogu da ga oborim“, rekao je Mejveder za podkast ‘It Is What It Is’ kada su ga pitali o Polu protiv Tajsona.

S obzirom na to da je Tajson odložio borbu na četiri meseca zbog čira na želucu i da ima 58 godina, Pol je činio čuda prodajući takvu vrstu događaja bilo kome. Kada je otkrivao svoje tajne pre prethodne borbe, uticajnik je pozvao profesionalne borce da se promovišu ako žele da dupliraju njegov monetarni uspeh.

„Sada živimo u drugačijem svetu boksa, u drugačijem digitalnom dobu uopšte, i odgovornost je boraca sada da se promovišu. I kada to shvate, i shvate da umesto da sede vikendom i igraju video igrice između treninga, moraju da budu na TikToku i prave YouTube video snimke i izlaze na intervjue i podkaste i dobijaju svaku priliku da uzgajaju svoje ime.

„Zato bih samo ohrabrio sve ostale. Promoter umire. Sada je odgovornost borca. To je novi bokserski svet. Samo požuri, čoveče.

Ta reč ponovo, „požuri“, ulazi u igru. Međutim, jedina stvar koja teži bokserskim profesionalcima koji teže cenjenoj karijeri nikada ne bi uradila je da sastavi vrstu rekorda koju Pol trenutno drži. Tu leži dugogodišnje pitanje.

Ali kada pogleda svoj bankovni bilans i buduće garancije za borbu protiv penzionisanih MMA boraca i starih penzionerskih legendi, Pavle to verovatno neće razmatrati ni na sekund.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.